Om Monstermalla

Efter sjukt många år med samma profil kände jag att det var dags att uppdatera:

Det är svårt att presentera sig själv på ett representativt sätt. Jag brukar avundas andra som lyckas så väl med att göra en kort och underhållande presentation av sitt ego. Om jag börjar med en bild, så tar vi texten sen; jag tycker om att göra mig fin och se fin ut, ungefär så här:

Men mycket oftare ser jag istället ut så här eftersom jag sällan ids anstränga mig:


Jag föddes i alla fall sent på året, i oktober 1979. 
Jag har växt upp i Kalix kommun.
Sen flyttade jag till Piteå.
Sen flyttade jag till Umeå.
Sen flyttade jag tillbaka till Piteå.
Jag är utbildad lärare för de yngre åren, som det så fint kallas och tog examen 2006.
Däremot så jobbar jag inte som lärare och har knappt gjort det alls förutom vikariat det första halvåret. 
Senaste åren har jag jobbat inom content marketing, det var ett bananskal som gjorde att karriären for åt just det hållet. Inom kort kommer jag däremot att jobba som redaktör för jag är nämligen mitt i byta-jobb-proceduren.

Tillsammans med Dan och en herrans massa barn bor jag i ett stort vitt hus i en by som jag knappast hade besökt innan jag flyttade dit. Varannan vecka invaderas huset att små, små individer som ser till att det inte finns utrymme för ens EN uttråkad sekund. Veckan därpå gör vi allt det där som inte hinns med då barnen är hemma; tapetserar, planterar (jaja, jag satte några frön i helgen, jag är ingen trädgårdsmästare), bygger något och tar powernaps på soffan.

Jag tränar också ganska mycket. Jag tränade väldigt mycket under några år, sen glömde jag bort att ta hand om mig själv ett slag men har nu återupptagit min karriär i gymmet. Mest tränar jag då jag känner för det, det kan bli 1 dag i veckan likväl som 5.

Så lagar jag ofta nya, goda maträtter. Jag liksom äger spisen. Ibland blir det succé, andra gånger not so much. Jag har fått arbeta djupt och hårt med mitt inre senaste året, för just den heliga middagstimman (kvarten) har varit så inpräntad i mitt huvud sen tidig barndom - att vid middagen sitter man tillsammans och äter, surrar och kollar läget med familjemedlemmarna. Nu är det andra bullar, när barnen är hemma blir det ståmiddag och när dom inte är hemma så vill herren i huset äta senare än senast vilket inte jag vill. Då tar jag mig något lurkigt till middag, en ostbit eller något annat och så sitter jag och tjurar i 45 minuter över det faktum att jag måste äta själv. True story, fast inte varje dag.

Nedan kan ni läsa hur jag beskrev mig själv för ett par år sedan:

"Som person är jag ganska olika beroende på dagsform. Jag skulle omöjligt kunna beskriva mig själv med 1 ord. Jag är glad, arg, ironisk, irriterad, bitter, glad, aktiv, fantastisk, rolig, mild, påhittig, jobbig, bestämd och kanske aningens tjurig. Både bra och dåliga grejer där ser ni. Ja, så får jag lov att sätta in en till bild här annars blir det för tråkigt:"

Om jag skulle försöka mig på att göra en liknande grej nu:
Som person är jag ganska lika beroende på dagsform. Jag skulle omöjligt kunna beskriva mig själv med 1 ord. Jag skulle nämligen behöva 2: sur. arg. sur. arg. sur. arg. sur. arg.
Haha <--- att skratta åt ens egna skämt alltså.
Men det låter lite halvtråkigt med arg- och surbeskrivningen.
Ärligt talat; jag är en hyffsat roligt typ när det vill sig. Jag är ganska händig. Lite stark. Och framförallt vansinnigt snabb! I allt! Det blir många gånger slarvigt men sånt bryr jag mig inte så mycket om.
Jag är kreativ och effektiv.
Sjukt bitter. Aktiv. Och emellanåt är ja faktiskt glad också.

Jag är allergisk mot pollen men inte mot Polly. Jag är 163 cm kortlång. Vänsterhänt. Jag tycker om superhjältar och retromojänger. Jag är sparsam men inte snål. Jag tycker det är svårt att hitta byxor som sitter perfekt och jag avskyr att ha på mig BH. Jag klipper sällan håret och avskyr att fixa det. Jag blir stressad av stök men bryr mig inte om skitiga rutor. Jag målar asläckra bilder i paint och tycker om att göra fåniga saker.


Mer info om mig:
Jag heter: Malin
Ålder: 35
Bor: Piteå
Familj: Jå.
Gör: an?
Om jag vore dryck skulle jag vara: Sprit
Men jag önskar att jag istället var: Sprite
Gillar: superhjältar och ost
Gillar inte: att vänta
Innan jag fyller 40: har jag hunnit få jättemånga rynkor
Bra på: att laga mat
Mindre bra på: att ta det lugnt
Kännetecken: liten skalle. stora lår.
Motto: Man blir snygg av en flaska vin.
Favoritcitat: "Just nu kan du inte nå ditt önskade nummer"

4 kommentarer:

Jenny sa...

Detta var en kul och originell presentation även om den inte var kort =) Du verkar vara en person fylld med humor!

Frida - Militärmamman sa...

Vilken härlig person Monstermalla verkar vara! Vad roligt att du förde mig hit! tack, nu är jag fast! Vi verkar ha lite av samma humor. =)

Veronica Swedin sa...

Hej! Har du lust att dubbelkolla att det ska vara Julrecept nr 51 på din blogg? Samma nummer finns på en annan blogg, men med ett annat recept! :) MVH Veronica

Veronica Swedin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.