ABC-mat

Den 8 augusti 2011 startade jag en matresa som skulle ta oss från enkelhetens A till brokiga B-rätter, genom C,D och frånvarande E, slirande genom F och vidare genom hela vårt långa alfabet som i min värld har 29 härliga bokstäver för att till sist avsluta med aktningsvärda Ö som i Öring.

Att planera. Att experimentera. Att manipulera.
Allt går.
Vissa kallar det fusk när jag en dag serverar "Jacob flygande" och en annan "Blandning ur kylen" - själv anser jag mig vara kreativ och för att inte tappa förståndet helt och hållet får jag minsann ta en genväg här och en genväg där - ty detta blir en lång resa.

Ni är många som varit med, som inspirerats och som kanske vågat er på att testa nya rätter, nya kryddor eller att se er om i den fantastiska värld som vår mat erbjuder.

Jag är inte alltid helt bra på att lägga ut recept, men ber ni om det så får ni det givetvis.
Under jul kommer vi vara på bokstaven T och frågan är om jag kommer att ge mig själv OK till en paus där eller inte?

När denna matresa avslutas någon gång i februari månad kommer jag alltså ha avverkat 203 rätter i alfabetets tecken. Vad jag vill åstadkomma? Egentligen ingenting men en sak är säker, här råder det ingen vardagstristess när det kommer till mat i alla fall.

Alla rätter som jag lagat under dessa veckor finns under kategorin "mat".Den här texten kommer att uppdateras.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, du som verkar laga mycket mat, hur ställer du dig till smakförstärkare som natriumglutamat och jästextrakt? Har du provat utan? Jag märker en stor skillnad på barnen, främst deras humör. (Och mitt eget också förstås.)

Laga på :)

Malla sa...

Hej du, nu känner jag mig blåst.Måste googla :) Återkommer!
Men generellt kan jag väl säga att jag gör all slags mat här hemma men jag försöker göra så mycket jag bara kan och hinner, från grunden.
Behöver läsa på om mat och e-ämnen osv!