30 aug. 2018

Hur jag ska rösta i valet 2018

Hej och hallå.
Snart ska jag rösta. Jag kommer att förtidsrösta.
Den här valomgången kommer jag att rösta på socialdemokraterna. I år är det en stödröst och ett taktiskt val av en enda anledning: att hjälpa ett parti att få fler röster än SD.
S är nog kanske inte det parti som egentligen ligger mig närmast om hjärtat, samtidigt som jag måste medge att jag inte är helt och hållet påläst just nu.
Moderaterna är kanske det parti som skulle gynna mig mest. Men jag är ju inte bara mig själv, utan jag försöker även att tänka på människor i min närhet och jag tror att flesta skulle gynnas av att S skulle få fortsätta regera.

Ett annat valår skulle det nog vara stor chans att ett annat, mindre parti, skulle få min röst. Men i år är det alltså helt och hållet stödröstning som gäller. Ni får gärna tycka att det är fel, men jag kommer att stå fast vid det ändå.

Jag blir så jävla mörkrädd över det "folk" <-- apparently såna som jag är "vän" med på FB, delar artiklar hit och dit och man ba´--> vart i helvete är källkritiken? Dela för fan inte en massa lögner, ta reda på fakta innan du sprider dynga.

Så, let the hate begin, varför är folk SÅ rädda för att prata om vad dom ska rösta på? Varför ska man gömma sig bakom ett skynke?

Rockenroll. I love you.

1 kommentar:

Sofia Franzén sa...

Har tänkt exakt likadant. Har aldrig röstat på sossarna innan, men vad jag än väljer annars så röstar jag indirekt på SD, så jag kör strategisk röst på sossarna i år.