10 nov. 2016

När norr och söder blir som Clinton och Trump

Det är snökaos i Stockholm. Eller det var, i alla fall. Egentligen skulle jag i skrivande stund faktiskt befinna mig i huvudstaden för jobb, bland annat på matmässan i Älvsjö. Men vi valde att boka om min resa eftersom det var struligt med plan och tåg och buss och allt annat.

Media målar upp det som ett helvete. Alla som sitter här uppe i norr tittar ut genom fönstret och ser bara det vanliga. Snö, snörök, ett snöfall på några miljoner flingor. Och så börjar vi kasta skit. På stockholmarna. Det är hån till höger och hån till vänster.

Jag däremot, som är väldigt storsinnad, jag förstår att det blir kaotiskt på vägarna där nere. Däremot så kan inte vintern år efter år komma som en överraskning och precis som här hos mig, så måste man planera för halt underlag genom att exempelvis byta däck. I tid. Annars blir det ju sådär, ingen tar sig någonstans.

Nej, men vi kastar lite mer skit, det där "kaoset" det är ju bara en helt vanlig dag i Norrbotten. Och skiten kastas naturligtvis tillbaka på oss obildade och dumma norrlänningar som pratar lika sakta som en snigel går över vägen.

Och så här är det varje år.
Det kommer att vara samma visa 2017. Och 18, 19, 20. Sen kanske det inte händer något mer, för då har Trump brutit det där avtalet om växthuseffekten eller vad det var, det blir en monstruös global uppvärmning och så dör vi allihopa.
Och alla kan vi under våra sista timmar i livet tänka tillbaka på hur vi fokuserade på att kasta skit och hån på varandra den 9-10/11 2016. Kanske inte alla, men många.

P.S Jag har skottat snö fyra gånger hittills, det måste vara en av dom mest fantastiska aktiviteterna som finns att göra! Jag älskar att skotta snö. Det är som att bygga pussel. Fint blir det, det är gratis träning och jag kommer in alldeles rosig om kinderna och härligt svettig!
Länge leve den vita årstiden.

Inga kommentarer: