15 sep. 2016

Hemmagjord Start (frukostflingor)

Hej!

Fröken präktskaft har varit i farten igen. Eftersom jag försöker utrota användandet av palmolja så tänkte jag göra min egna variant av Start helgen som var.
Först kan jag berätta för er att jag ett par gånger köpt den billiga varianten, som inte heter Start, utan något annat, och som är gjord av en annan tillverkare. Why? Jo, för att Start är så dyrt.
Men, så läste jag innehållsförteckningen och naturligtvis innehåller billighetsvarianten palmolja. Därför köper jag den inte mer.

Googlade fram recept på hemmagjorda frukostflingor av Start-variant och kom fram till följande:

5 dl havregryn, 5 dl rågflingor, 0,5 dl honung, 0,5 dl råsocker, 2 dl vatten, 2 dl solroskärnor, 0,5-1 dl rapsolja.

Blandade ihop allt och satte in i ugnen. Det såg helt fantastiskt ut och jag funderade både länge och väl över varför jag inte gjort det tidigare.
Sen smakade jag.
Då förstod jag. Det smakar fan inte bra. Det smakar fan inte alls. Därför hoppas jag att ni inte hann ta fram alla dom där ingredienserna för att göra en egen sats. Gör det INTE!
Nu sitter jag här med över 1 liter illa-smakande flingor som likförbannat ska ätas upp. Blä.

Jaja. En annan gång blir det bättre.

Veckan som gått ha vi käkat följande, med barnen:
Grekisk pytt-i-panna. <-- gott.
Palt. <-- gott.
Grillad korv ute. <-- ba´passa på medan det är väder.
Skinkschnitzel/ris/sallad. <-- fläskigt gilla från ungarna.
Korv i ugn med en god sås. Pasta. <--- gott.
Stekt fisk med potatismos och romsås. <-- veckans favorit. Hemmagjort mos och sås. Naturligtvis.
Tomatssoppa med friterade risbollar och vitlöksbröd. <-- Veckans mest komplicerade och därmed naturligtvis veckans flopp. Ena barnet älskar soppa, dom andra - not so much. Det hemmagjorda vitlöksbrödet gick hem. Friterade risbollar? Jamen gud så kul. Att prova. Besvärligt, visserligen blev dom vackra, men smaken? Smakade inte alls. Kommer inte göra det igen.


1 kommentar:

Ann-Sofie sa...

Lite sirap och lite vanilj kanske blir bra i. Nu vet ju inte jag hur Start smakar men jag gjorde en müsli/granola som smakade helt ok och i den så hade jag lite sirap och vanilj.


Ha det bäst