8 aug. 2016

Sommarmaten.

Ni vet, sånt där som jag borde ha skrivit INNAN sommaren, men då hade jag ju inte lagat alla dessa godsaker och därför blir det på det här viset istället.

Vi är ute från morgon till kväll, med undantag då vädret visar sig från sin sämsta sida. Men i sommar har det varit rätt så strålande och många, många måltider har vi intagit utomhus, oftast vid grillplatsen. 

Om vi räknar in maj som en sommarmånad så gjorde jag falafel, det blev vansinnigt gott, förutom den där såsiga grejen som det var tahini i, det smakade faktiskt bara konstigt. Utöver det så gjorde jag hemmagjord kebab (en 10-poängare!), kyckling med sötsur sås och en annan kycklingrätt. Sötsura kycklingen var både enklast att göra och godast att äta, så den andra rätten gör jag inte igen.


Ibland när jag är hungrig slänger jag ihop en pastasås, här med tomat och svamp. Enkelt och gott. Eller en tomatsoppa, men är inte så sugen på det sommartid.

När det kurrar i Dans mage, då får han istället en korvtårta.

Eller så slänger jag ihop en szechuankyckling på ingredienser som finns hemma. Såhär i efterhand har jag inte den blekaste aning om vad jag hade i.

Men allra oftast, då jag äter själv, så blir det någon slags sallad med det som finns hemma. Typ pizzasallad och lite krämig isbergs tillsammans med parmaskinka....

...eller avokado, tomat, parma, parmesan, sallad och kronärtskocksröra.

Och så ett sånt där infall, en pasta där jag kokat allt i en och samma gryta. Buljongtärningar, vatten, pasta, tomat, svamp, broccoli och lite ost. Riktigt gott!

På grillen kan man göra en fiskgryta. Passa er bara då ni ska svänga maten åt sidan så att inte hälften råkar spillas.

För någon vecka sedan fick jag äntligen en Murikka! Hujeda mig, en sån bra grej! Jag har gjort stora laddningar av nudelwok med kyckling eller räkor eller vego. Mums!

Och så en sallad till.

Och nudelwok med panerad kyckling (tortillachipspanerad - superenkelt!)

Två pizzor har det också blivit på grillen, den här vego-varianten och en klassisk med skinka och ost.

En caesarsalladmiddag.

Vi har till och med grillat blodpudding! Allt för att få vara ute. Men det är kul att laga med till den här familjen. Alla äter med god aptit, även fast jag ibland kommer med en massa nya konstiga recept och ingredienser.

Inga kommentarer: