24 aug. 2016

Saker som jag funderar på. Ibland.

Hola!

1. Om du promt ska ge ditt barn tuggummi, kan du inte då vara vänlig och lära ungen att inte gå omkring och smaska på det där jävla tuggummit? Speciellt om hen sitter nära inpå någon annan. Typ i ett flygplan.

2. Varför ska jag ens ha kvar mitt hår, när jag ändå alltid antingen förstör det genom att slarvfärga det här hemma, eller slänger upp det i den ständigt slarviga tjorven mitt på huvudet? Jag kunde lika gärna snagga mig, men det törs jag inte.

3. Varför är jag så snål då det kommer till vissa saker? Exempelvis har jag suktat efter nya kuddar och gardiner till vardagsrummet nu i 40 år, men kommer aldrig till skott att köpa några. Jag skulle behöva nya skor också, men jag snålar ur och slirar omkring i mina gamla och väldigt osköna skor som gör nedrans ont på min fötter. Men en gammal bensinpump, som ska pryda gården, det kunde jag gladeligen betala 1000 kr för.

4. Människor som har 16 prydnadskuddar i sin säng, prydligt uppradade efter varje sovsession, har dom människorna rätt att klaga på saker som exempelvis tid? Att dom inte hinner göra något. Va?

5. Jag fick Mio-katalogen idag. Där fanns bland annat en bordslampa som jag tycke var fin. Ni har säkert sett den. Finns i grått, vitt och rosa (foten) med vit skärm. Nedsatt till 199kr. Jag kommer inte att köpa den. Egentligen VILL jag ha den, men eftersom 150.000 andra kommer att köpa den så kan jag inte göra det. Jag är allergisk mot hem som ser likadana ut.

6. Bäst stil i hela världen, det har min syster Anna, min syster Kerstin och MK. Pyttelite lika, men mest väldigt olika. Men dom får ihop helheten. Jag ligger någonstans mittemellan dessa inredningsgurus och hittar inte min egen stil alls. Jag får inte ihop något alls här hemma. Vart börjar jag?

7. Jag mötte Paolo Poberto igår. På gatan, där vid HM när jag var på väg till tåget. Jag sa "Ciao Vesuvio" och gick sedan vidare. Nej, det gjorde jag såklart inte. Han sa däremot "Ciao bella". Nej, det gjorde han inte heller. Vi bara möttes på gatan och ingen sa någonting. Jag kände igen honom, men han kände nog inte igen mig. Han brukar antagligen inte läsa min blogg. Han vet inte vad han missar.
Liksom.

8. Ibland lagar jag fasliga mängder mat. Som för några dagar sedan då jag gjorde pulled pork på typ 3 kilo kött. Jag vill kräkas åt det där köttet nu. Det känns ungefär som att jag aldrig i hela livet kommer att tillaga det igen. Först övervägde jag att äta upp det som var kvar till lunch, men det var säkert 1/2 kilo kvar så det gick inte. Sen övervägde jag att kasta bort allt, och ljuga till Dan att jag ätit upp det. Men han tycker det är en skam (och jag håller med, nästan alltid) att kasta mat. Han tycker det är så pass skamligt med matsvinn att jag tror ibland han intalar sig att det där lurviga som hamnat på ytan på någon maträtt är en grön topping.

9. Jag har googlat runt hela världen och sökt i alla Stockholms butiker efter en snygg höstjacka, men hittar ingen som uppfyller mina krav. Vart finns den?
Kraven är inte många:
Lagom lång. Alltså inte till knäna men gärna så att den täcker större delen av stjärten.
Varm men inte vintrig. Den behöver inte vara fodrad men helst vill jag inte ha sånt där glansigt typ på insidan.
Kragen ska vara snygg. Hur en snygg krage ser ut vet jag inte förrän jag sett den.
Den ska vara mörk, antingen extremt mörkblå, i en sjukt snygg grön nyans, eller helt enkelt svart.
Den får inte vara för elegant.
Den får inte vara för sportig.
Den får inte kosta sjukt mycket pengar.
Den får inte vara av skepparmodell. Det ska inte vara en lång bomberjacka. Det ska inte vara en klassisk kappa. Den ska gärna vara trenchcoat-aktig men absolut inte med knäppning där fram.

Hur svårt kan det vara? Jättesvårt.

10. Är det någon som har en jukebox att sälja mig? Jag prioriterar även det, framför skor.

1 kommentar:

Tantaluran sa...

du kanske kunde få några kuddar till vardagsrummet av de som har tjugotvå st på sina sängar?!