8 aug. 2016

Nu kommer hösten.

Kära blogg, det var väldigt länge sedan jag spenderade tid på dig. Jag har jobbar och semestrat på mitt vanliga vis, med jobb 2 dagar i veckan och semester resterande. Just nu är jag inne på sista veckan av lediga dagar men jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska ta ut mer ledighet eller inte. Väder och eventuella aktiviteter får utvisa. Men jag fungerar bättre som människa med jobb och vardagliga rutiner.
Jag verkar ha en förmåga att bli lite lat om jag är ledig för länge i sträck. Mest har jag legat och läst och njutit i solen hela sommaren, och haft dåligt samvete när sambon envisats med att göra diverse saker här hemma. Putsa fönster....det ska en väl ändå inte göra under semestern?

Igår försökte jag göra slut på min rosédunk, men lyckades dessvärre inte. Drack säkert 7 små glas och det var inte gott alls. Nu får jag lov att hälla ut resterande eftersom rosé är en sommardryck och jag skulle vilja påstå att det inte är sommar längre. Egentligen kanske det blir några till somriga dagar, men tiden med rosé får vara över för min del.

Dom stackars kilona som jag trimmade bort från min kropp i början av sommaren, eller om det var under våren, dom har jag tagit tillbaka nu under sista veckorna tack vare god mat och en eller annan cider. Alkohol kan verkligen sätta sig ordentligt så nu är det slut med sånt. Cider är som tur är också en typisk sommardryck.

Det är i alla fall alldeles strax dags att plocka fram ljuslyktorna och börja tända mysljus varenda mörk afton. Jag ser fram emot det.

Jag har varit på två lokala shoppingrundor i sommar. Ni som känner mig vet att jag aldrig provar innan jag handlar, det skulle i så fall vara skor. Oftast så funkar det med icke-provning men den här gången har jag kommit hem med en top och ett par jeans som var för stora, en klänning som var för liten och två par sandaler som sitter väldigt smärtsamt på mina arma fötter. Men det gör inget, jag väntar in höstmodet och hoppas på att hitta mig en snygg trenchcoat och några varma koftor så att jag kan byta ut dom som börjar vara kring 10 år nu. Intressant? Nej, inte särskilt, men det var så längesen att jag inte kan sluta skriva.

Återkommer senare med lite av det vi pysslat med i sommar!

Inga kommentarer: