8 aug. 2016

När barnen säger att det finns ingeting att göra.

Då brukar jag påminna dom om allt som finns här på gården. Förutom det ni ser på bilden så har dom en sågbock och varsin såg, en massa verktyg, leksaker och cyklar. Men av någon anledning så får dom sina il då det inte finns något att göra. Om vi däremot är på stranden, dit vi aldrig tar med något annat än lite ätbart - då flödar fantasin och pinnar, stenar, sand och vatten blir till helt fantastiska ting i deras liv.
Men hemma, det kan vara bra tråkigt det.

I början av sommaren snickrade jag ihop ett par styltor. Det är roligt. Men tyvärr gjorde jag dom kanske snäppet för stora så det är mest jag som går omkring som Janne Långben här hemma. Hoppmojängen, den blå, där bakom, den har dom bara testat. Kanske blir en bättre grej nästa sommar.


Vi köpte även ett gorillagym, den används rätt flitigt till kullerbyttor och bakåtvolter av alla de slag.

Det besvärligaste var att tillverka den här blackboarden. Först fick jag beställa färg på nätet, den enda blackbordfärgen som fanns i Sverige och som kan användas utomhus. Sen fick Dan fixa skiva och ram medan jag målade. Barnen har använt den TVÅ gånger. Jag trodde dom skulle slåss om plats vid den, trots att det säkerligen ryms tre små samtidigt.

Förra året återanvände vi stubbarna från två gamla rönnar och byggde stege och räcke samt satte dit rutschkanan. Ni ser kanske också studsmattan där till höger.

Lekstuga.

Däckgungan som ger ett härligt gung över bäcken. Och så bron över bäcken, den byggde vi för två somrar sedan.

Det här blev en bra bild...inte. Det är i alla fall linbanan som vi monterade upp i somras.

Och klätterväggen.

Och balansgången över bäcken.

Såpglidarbana.

Och så poolen såklart.
Men nja, det finns inte så himla mycket att göra.

Inga kommentarer: