8 aug. 2016

Bokläsningen sommaren 2016

Jag har läst och läst och läst, nästan varje dag. Hela sommaren. Deckare, såklart. Alltid.

Jag orkar verkligen inte skriva om varje bok, dessutom läser jag själv ofta recensioner och det är väldigt sällan som jag tycker lika som andra som läst boken, så gör som ni vill. Jag kan dela upp böckerna istället.

Här kommer först tre böcker. Jag kan väl säga att av princip så läser jag alltid klart en bok jag börjat på, hur dålig den än må vara. Men jag har gjort ett undantag den här sommaren. Den första boken här nedanför var så dålig att jag inte fixade mer än halva. Undrar om det var hennes första bok, kanske senare böcker är betydligt bättre?


Inte dålig. Men tråkig.

Dålig. Och tråkig. Om du inte vill läsa om en massa gator i Frankrike. Dålig, tråkig, men jag läste klart den i alla fall.

Nästa gäng böcker var helt ok, läsvärda. Den här som Läckbergs böcker brukar vara.

Ok, men det fanns saker som jag inte gillade.

Samma lika med den här.

Kriminalroman, eller deckare? Kanske, men inte alls läskig. Däremot fastnade jag för miljön, vilket är något som jag i andra böcker rent av kan bläddra förbi eftersom jag skiter i hur många tallar det finns i en skog i Skövde eller hur många gatstenar det finns i Mariestad och om det susar i säven. Men här var det så många ställen som jag själv faktiskt varit på, därför var det intressant. För övrigt var det väl ingen story som jag direkt lägger på minnet.

Mannen i boken är ett svin som gör mig arg. Men själva huvudstoryn, den försvinner i allt det andra.

I kategorin "sommarens bästa böcker" kommer en ny författare för mig - och sånt här gillar jag! Spännande utan att bli alltför fasligt komplicerat. Nu undrar jag bara varför hans sex första böcker inte finns utgivna på svenska?
Just precis nu läser jag faktiskt om en bok, Kråkflickan. Läste den för 3 år sedan och tyckte den var rent vidrig. Men nu läser jag om den för att tuffa till mig och läsa bok nummer två och tre efteråt.

Och inom kort kommer dessutom Kepler, Ahnhem, Ninni Schulman och Kallentoft med nya böcker så det ser ut som att i alla fall delar av vintern är räddad : )

Men mest av allt längtar jag efter Sebastian Bergman.

Inga kommentarer: