9 juni 2016

När ens förhållade blir utdömt.

I alla fall enligt expressen. Fyra olika punkter listas som dödligt för ett förhållande. Låt mig gå igenom dessa.

1. Kritiserande.
Att klaga och gnälla lite är helt okej. Men när man börjar attackera den andres person, i stället för själva ovanorna, är man ute på hal is. Bara för att man inte har diskat betyder det inte att man är en dålig person. Man kanske glömde?

Min kommentar: Ok, här har vi det nog bra. Här finns ingen som glömmer/skiter i något. Visst, jag plockar in i diskmaskinen det han lämnat i diskhon. Men det är mitt eget val, han vill gärna stapla det där först för att sedan kunna placera allt prydligt i diskmaskinen, medan jag får svår eksem över hela kroppen då det är disk på bänk/i diskho.

2.  Förakt.
Den värste av ryttarna. Att vara öppet sarkastisk och visa vad man tycker om partnern genom att till exempel rulla med ögonen eller att håna personen. Svårlöst när ens bättre hälft knappt respekterar en.

Min kommentar: Om någon är korkad eller gör korkade saker, då förtjänar människan att föraktas. I alla fall en liten stund. Jag tycker själv att det är ett väldigt roligt inslag i vardagen.

3. Försvarsställning.
Att gå i försvarsställning är bara ännu ett sätt att skylla på den andre. Får konflikten bara att eskalera.

Min kommentar: Oj. Det är jag. I ett nötskal. Men vad ska jag annars göra, jag har ju alltid rätt?

4. Agera stenvägg.
Det finns väl inget mer irriterande än att prata med någon som inte ens bryr sig om att låtsas lyssna. Känslomässigt stöter man bort sin partner genom att koppla bort på det sättet.

Min kommentar:  Menar ni som då jag sitter och berättar något seriöst, jag menar verkligen seriöst och my man plöstligt säger "kolla, kolla" för att det är någon bil som kör om en annan bil på televisionen? Eller menar ni när han berättar något och jag verkligen inte kan stå still och bara lyssna utan just då MÅSTE flytta det där sockparet eller sortera den där pappershögen etc?

 Men när jag tänker efter så har vi det väldigt bra ändå.

Inga kommentarer: