27 apr. 2016

Det kallas för Aprilväder

Kära väder alltså. Och kära läsare. Jag har försummat Er och förstår att ni suttit besvikna, dag efter dag, utan att något hänt här inne.
Jag har faktiskt bloggat, men det var så politiskt inkorrekt det jag skrev, även fast det bara vara sanningen, men jag valde ändå att spara det bland mina utkast för att kunna återuppleva min skrift vid ett senare tillfälle.
Men nu var det vädret jag skulle skriva om. Det är fortfarande april och det märks verkligen.
I söndags var det rena rama majvår-härliga solskensdagen. Jag stod inte ut att vara inne så satt ute och gottade mig i solstolen tills jag var alldeles brun i ansiktet. Helt underbart ljuvligt.
I måndags blev det plötsligt en jävla blåst och ett snöoväder av sällan (nja) skådat slag, såpass att fjortonåringen kom ut ur sitt krypin och frågade om det var julafton.
Igår kväll började det istället att regna. Hela natten har det öst ner och även om det avtagit en hel del nu så är det ett sjuhelvetes höstrusk utanför fönstren.

Jag hoppas att sköna maj bjuder på lite mer torka, jag är en gnutta sugen på att kratta gården nu nämligen. Putsa fönstren är jag däremot inte alls sugen på.

Annars kan jag låta meddela att vi återigen har projekterat här hemma. Barnen har fått byta rum/fått egna rum, en vägg har flyttats och tapeter har tapetseras. Duttar hit och duttar dit och 13 miljarder småpryttlar och leksaker som skulle byta plats. Nu är det bara småfix kvar och det tackar jag för. Jag tror att både jag och kära sambon är helt tömda på energi.
Det märks på resten av hemmet också, att tiden gått till annat än sånt där som att dammsuga och plocka ihop. Jag såg en stor dammråtta idag nämligen. Ja ja, ibland vill barnen dammsuga så om jag knuffar fram dammråttan lite mer synligt kanske någon blir eld och lågor över uppdraget.

Jag har kapat av mig håret sedan sist också. Min vision var en vacker, lite lägre, svallande page. Jag kom ut därifrån och såg ut som Rikard Wolff. Så ful som jag är nu har jag inte varit sedan 1999. Håreländet går inte ens att sätta upp som vanligt utan att hälften av bakre håret trillar ur tofsen och lägger sig som en plastmatta i nacken. Men hår växer, har jag hört. Och jag får väl tacka april för dess kyla och möjligheten att förlänga mössäsongen så länge som det bara går.

Jag har trimmat min kropp också, inte bara håret. Inte sådär att "shit, snart beach 2016" utan snarare "shit, man blir fet av vin. Och ost. Och godis. Och smörgås".
Det har gått alla tiders, jag har bara tränat lite mer och ätit lite nyttigare och pang sa det så hade jag trimmat färdigt.

4 kommentarer:

Anne sa...

I London ett par dagar sen. Strålande sol, fullt åskoväder, regn och snö(!) allt inom en endaste timme. Slå det aprilvädret om du kan.
När snön kom hörde man chockade röster överallt: It´s snowing!!!

Susanne sa...

Jag har väntat och väntar på ditt inlägg och poff så var det där ;)

Fru Venus sa...

Tränat lite och ätit mindre? Och sen bara pang!? På dig kanske ;-) Kram

Helena m. 4 sa...

Du får hålla kurs i Pang-snabbt-trimmande :-)