12 feb. 2016

Trinny och Susannah stylar om Sverige

Har ni sett programmet? Gör inte det.
Nu är det antagligen precis som med alla andra tv-program, att vi endast får se bitvis och att det är klippt för att bli bra tv. Men ändå.
Där sitter, står eller går ett antal kvinnor, i godan ro med sin egen stil och så kommer dessa yrväder fram och i samma sekund som kvinnorna ser Trinny och Susannah så vet dom att deras stil är totalt missanpassad, ful, omodern, kanske till och med för-jävla-ful.

Jag kan bara bedöma utifrån det jag ser i programmen, kanske måste dom fråga 100 kvinnor innan dom får tag på tre kandidater. Det skulle lätt kunna vara jag. För jag går med håret i tofs (ofta), jag har inte sprakande kläder som framhäver mina former, eller kanske brisen på former, varje dag. Jag har inte alltid smink och jag har definitivt inte en BH som trycker upp mina icke-existerande pattar mot skyn.


Sen, när dom fått napp, då ska kvinnorna klä av sig och visa upp vilken slags kroppsform dom har. Ofta är varenda en helt perfekt, i mina ögon. Men Trinny och Susannah påpekar vilken kroppsform dom är; kanske en tegelsten, en pyramid eller en klocka. Vi får höra att "you have amaaaaaazing legs" och "adorable butt" men av olika anledningar kan man med hjälp av rätt kläder dölja problemområden som armar, lår eller en mage som inte är helt jävla platt.

Och så kommer vi till BH:n och brösten. Det är nästan alltid katastrof. Alltid måste BH-aktuen kallas in för där behövs experthjälp. Fram med vadderade behåar, helst välvadderade och upplyftande varianter. Och så en trosa som mer ser ut som en kroppsstrumpa och som jag själv tror att jag inte skulle kunna andas i. Brösten måste definitivt vara mer utstående än magen, annars är det inte så kvinnligt.

Usch! Ibland sitter deras partner vid scen där den färdigstylade kvinnan sedan ska posera och se "sitt nya jag" för första gången. Partnern i fråga kanske till och med gråter för att kvinnan nu är så jävla, jävla snygg och så knagglar han fram "öh åh I love you so much, you are so pretty" och jag skulle ju i rent jävla raseri slänga av mig mina high heels och kasta den i huvudet på honom. Om jag var upprörd alltså, och jag verkar vara det nu.

Det var allt. Hejdå.

4 kommentarer:

Susanne sa...

Har sett enda avsnitt av det där S**tprogrammet. Fattar inte att man vill ställa upp.

Anonym sa...

Nu är det så här att dom luras! Alla deltagarna har sökt själva och sen skådespelar dom att dom bara råkar möta Trinny o Susanna..
Så det är bara lurendrejeri. /Stina

Nina sa...

Precis som Stina säger, deltagarna söker själva in och sedan får de instruktioner om att klä sig grått och formlöst, utan smink och håret på ända, och befinna sig på stan "helt aningslöst". Har en vän som varit med och det är väldigt lite som är som det ser ut i programmet, T och S är knappt närvarande, sitter (vad vi misstänker) och dricker någonstans och är endast med i korta sekvenser och tjoar "fabulous darling!" och ger kindpussar hit och dit. Hade någon tvingat i mig i en sån där kroppstrumpa som de gör så hade jag dels gråtit och dels slagit hej vilt omkring mig! Och så jäkla fula kläder de allt som oftast tvingar på de stackars kvinnorna! Hur som helst så tyckte min vän att det var en kul grej, så hon är ändå lite nöjd med själva upplevelsen. Men nä, inget jag tittar på gärna! :)

Stugan på fjället sa...

Så himla bra, roligt och på pricken du beskrivit!