1 feb. 2016

Tanden som försvann

Hejsvej.
Har ni haft en bra helg? Det har inte jag. Eller egentligen har det inte varit något större fel, fredagskvällen var ju exempelvis schysst men sen på lördag, lagom till frukost så hände det en sån där tråkig sak som jag helst skulle ha klarat mig utan.

För att ni ska få lite historik och få lära er lite mer om hur äcklig jag är som människa, det här vet ni som har hängt med i bloggen ett antal år, men nykomlingar kan behöva sig lite info. I alla fall så har vi gratis tandvård tills vi är 19 eller något sånt. Efter det ska vi betala. Men jag har för det första varit fattig X antal år medan jag studerade, och efter det har jag helt enkelt prioriterat annat än att besöka tandläkaren. Jag har inte haft några problem och tidigare i livet har jag bara lagat ett hål. En gång har jag förresten varit till tandläkaren sedan 1999, men det var bara för att jag hade en så ful tand som jag gladeligen betalade drygt 1500 kronor för att få lite vackrare.
Så, det är den ungefärliga storyn om min tandläkarhistorik.

Den enda lagningen som jag haft, den har trillat bort för flera år sedan och orsakat en djup försänkning i min ena hörntand så att jag nästan alltid har hittat mellanmål där i tid och otid. Praktiskt!

I alla fall, lördag morgon. Dan serverade finncrisp och stekta ägg. Sista tuggan kändes konstig. För halva jävla tanden var borta. Och inte nog med att tanden förmodligen hamnat i magen, det som var kvar var sylvasst och orsakade stora sår på min arma tunga! Genast fick jag slå om till flytande föda, men inte ens det gick särskilt bra, allt gjorde ont i tungan (ingen smärta i tanden) förutom att sova, det gick bra.
Lördagen gick förfärligt sakta.
Söndagen ännu långsammare. Och hungern i mig blev värre och värre. Och värre och VÄRRE!
Därför har jag varit till tandläkaren idag. Han tyckte att jag hade fina tänder. Men att jag kunde ju ändå ta och gå då och då till tandis, och det lovar jag att göra. I alla fall vart femte år.
Sen lagade han min tand. Jag tog ingen bedövning. Hålet var tydligen stort som månen. Det gör inte ont att laga utan bedövning, det ilar lite mellan varven men jag tycker ni kan skippa bedövningen från och med nu.

Jag drömde läskiga drömmar om vad notan för den nedrans tanden skulle kosta. Minst 5000 tänkte jag. I värsta fall 11.000, men det måste väl finnas någon försäkring? Kalaset landade på 1210kr. Som hittat! Jag kanske får fira det här med ett besök hos frissan.

Men nog är det lustigt, hur jag har suktat efter ALLT i matväg under dessa två ynka dagar då jag varit förhindrad i mitt tuggande. Hamburgare, godis, ja precis allt har jag varit sugen på.
När jag kom hem från tandläkaren med tuggbar käft, då var suget som bortblåst och lunchen bestod av 4 bullens utan bröd. Lyx.

3 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Skippa bedövning??? NEVER :)

Susanne sa...

Jag går varje år och kollar tänderna, har inte haft ett hål sedan jag gick i Grundskolan. Så det blir inte så himla dyrt, skönt att du kom så billigt undan.

Lea sa...

Jag har exakt samma historia men mer lå nå dragen för jag vet av min tand i våras och har inga problem.med att äta,alldeles för mycket men går nog på nån Alvedon för mycket pga denna tand och har nu bokat äckletandläkaren iom 2 veckor och svettas för notan speciellt då jag lyckats dra på mig mitt förta hål i en tand på det!..Jag får dra in på barnens månadspeng... för alltid!