10 feb. 2016

Färgat och ofärgat

Men vi börjar med maten...oj så roligt det är att stå vid spisen och experimentera!
Dessa dagar med barnlöst i huset har vi ätit en massa gott.

Det här är "tonkatsu". En rätt som sägs vara från Japan. Man ska absolut inte äta den med överbliven makaronipudding, men för att få slut på puddingen så offrade jag mig. Vi åt det i torsdags kväll tillsammans med den där bruna såsen och ris. Väldigt gott! Och enkelt att göra. Ni får googla recept själva.

Och det här är som ni kanske förstår spenatsoppa. Det ser inte heller särskilt gott ut, men det är det. Idag har jag ätit min tredje och förhoppningsvis sista portion av soppan för denna gång. Gott: Ja. Men less, det kan jag bli. Dagens sopplunch pimpade jag förutom med ägget, även med lite rökt lax. Mums.
 
 
Fredagsmiddag. Fish taco. Sju resor godare än vanlig tacos. Jag gjorde en kålsallad med bland annat vitlök, chili och koriander. Fisken panerade jag med panko och återanvände sedan torsdagens frityrolja för att fritera fisken. En egen guacamole och naturligtvis så bakade jag även mina egna tortillabröd som pricken över det där i:et. Hela rätten var supergod! Komplicerad, ja. Men om man förbereder i tid så är det lätt värt det.

Vi (nä, jag lagade, Dan åt) har också ätit isterband och stuvad potatis men ni får framkalla den bilden i ert inre. Och så bruna bönor och fläsk hos svärmor igår. Det var godare än jag minns, men sen har jag nog inte ätit det sedan jag var ungefär 10 år och det är några år sedan.

Förutom att äta har jag glott på skidåkning. Och tränat, flera gånger. I lördags ett superpass, i söndags orkade jag nästan ingenting och utförde endast sex tråkiga övningar innan jag gav upp. Igår bytte jag ut kettlebellarna mot stänger och vikter nere i källaren. Där är kallt så jag fick lov att träna med vantar på, men det gick det också.

 
Två nya hyllor och lite annat har jag passat på att pimpa vardagsrummet med. Men det hände nog redan förrförra veckan. Färg är fint!

Och så har jag insett att min utväxt ser förfärlig ut. Men det får vara så, jag ids inte färga håret och att gå till frissan är ungefär lika tråkigt som att få massage. Så jag kanske kommer se lite småtrashig ut närmaste månaderna. Ni får ta mig som jag är, helt enkelt.

  Sist men inte minst - sovrummet är målat och klart! Från brun-brunt till grå-grått och jag är mycket nöjd. En tavla eller två ska upp på väggarna men sen är det klart.


Nu blev det långt det här, hejdå.

Inga kommentarer: