28 jan. 2016

Utmaning utförd

Tjenis penis!
Förra veckan, då barna di barna åkte så tyckte Dan att vi skulle utmana oss genom att inte handla en enda matvara, med fokus på att faktiskt få tömma lite ur den ständigt sprängfyllda frysen. Idag har det gått drygt en vecka sedan vi besökt en matvarubutik i syfte att handla ätbara produkter och det har ju gått alla tiders!
Inte en krona har vi spenderat MEN, på något sätt känns det ändå som ett misslyckande för frysen är precis lika full som innan.
Men jag är en riktig jävel på att laga mat på det som finns.
Lite torra äggnudlar tillsammans med kyckling, en överbliven fläskbit, kryddor och grönsaker som finns hemma = en smarrig thaiwok.
Ett rödkålsskalle + några halvdassig morötter och en snutt purjo tillsammans med vinäger, olja och vatten = en smarrig sallad som passar all mat.
Färsk bandpasta, två korvstackare, ett paket bacon och sista gräddslatten tillsammans med fetaost = en snabb och god middag.
Och saken är den att vi har kvar flera portioner mat i kylen nu när huset åter igen ska fyllas med barn.
Vi får helt enkelt försöka tömma frysen nu istället. Maten för kommande vecka ser ut på följande vis, utan inbördes ordning:

Makaronipudding med broccoli (med kassler, finns hemma)
Raggmunkar med fläsk (fläsk finns hemma, i frysen och på mig)
Panerad firre (fisk finns hemma)
Tomatsoppa med quesadilla (det mesta finns hemma)
Grillat (ngt kött som finns i frysen)
Sen får det bli något med kyckling, ex grekisk kyckling, kyckling piccata och kanske en amerikanska pannkakor-lunch under helgen, vi får se.

Förrförra veckan testade jag något alldeles nytt. När jag var i Stockholm sist åt jag lunch på en indisk restaurang och valde efter rekommendation Palak Paneer. Jättegott. Jättejättegott. Så jag var tvungen att testa göra det själv.

Först gjorde jag osten genom att koka upp mjölk och sedan hälla i lite vinäger. Man kan ta citron eller yoghurt också men jag tog det som fanns hemma. När osten var urkramad och klar fick den vila i kylen över natten. Osten blir lite halloumiaktig fast smaklös...smaken sitter snarare i resten av rätten men nästa gång (om det blir en nästa gång) ska jag i alla fall salta den lite.
Jag googlade fram massor av recept men som vanligt gjorde jag min egen variant. En halvbesvärlig rätt att tillaga, den blev inte lika smakrik som på restaurang men så sjukt mycket ballare att göra själv.

Jag panerade osten i panko, krispigt!

Samma vecka slängde jag ihop en annan vegorätt också, av en massa godsaker som fanns över; pasta, svamp, lök, parmesan, en slatt med tomatsås mm mm, den rätten kommer jag aldrig att kunna återskapa dock. Men det känns väldans bra att alltid lyckas använda upp allt i kylen.

Nästa gång barnen åker blir det några sådana "längesedan rätter" men jag tänker inte avslöja vad. Om vi äter annat då barnen är borta? Jodå. Jag passar på att laga lite annat, exempelvis "konstiga" rätter med annorlunda ingredienser eller starkare mat som blir svårt för dom små. Fast jag måste säga att det är en skara exemplariska matungar vi har, sällan uppstår diskussioner om att något skulle smaka dåligt.
Fast det kanske inte beror på dom utan på min exemplariska matlagning? Hehe.

1 kommentar:

Catarina sa...

Ja, det är säkert din matlagning som gör susen. Lyckliga barn.