13 jan. 2016

Tips inför flygresan, lyx och ingefärsshots.

Hello!
Hjälpars så tiden går...vi har hunnit fira jul och nyår och trettondagsafton och hela köret sen sist.

Men jag tänkte inte skriva om det utan om att flyga flygplan. Igår kom jag hem från huvudstaden och i planet insåg jag att människor i största allmänhet kan behöva lite tips för att underlätta både för sig själva, för andra resenärer och för all flyg- och flygplatspersonal.

1. Inför kroppsscanningen, eller säkerhetskontrollen.
- Öppna jackan i förväg.
- Ta av dig halsduken.
- Förbered genom att ta upp eventuell dator och surfplatta från din väska.

Dessa enkla tips sparar tid för både dig och andra.

2. På planet.
- Har du stor väska? Men checka in den då för fan! Om planet är fullt så ryms inte 300 stora "weekendväskor" i förvaringen där uppe, även fast flygvärdinnorna är kungliga på att hitta plats.
- Sätt ditt barn på sitt eget säte innan du slår ner din egen röv så slipper du ropa åt din unge 14 gånger så att hen slutar spärra gången för resterande resenärer.
- "När du hittat din plats, ta ett steg åt sidan för att släppa fram andra". INGEN fattar detta.
- "Sitter du på plats 15 och bakåt, använd den bakre ingången". GÖR DET. Men alla gånger kommer minst 20% och ska tränga sig förbi. Dessutom ser dom besvärade ut. Använd den bakre ingången.

Det var mina tips, så nu kan ni fara ut och flyga.
Mitt eget plan igår, det vart inställt. Bara sådär. Jag fick lite smått panik och tänkte att det var nog sista gången jag såg Piteå stad. Men det löste sig och jag kom hem.

Efter förra Stockholmsresan fick jag en enkät från hotellet som jag alltid bor på. Jag hade några små men vänliga åsikter och som tack för det fick jag ett megastort rum med lite extra lyx!
Bland annat hade jag framfört klagomål på dom ack så stora kuddarna på rummet, så nu fanns det inte mindre än 4 kuddar att välja bland, haha!

Ett frukfat med vindruvor, banan och äpple, fyra drickor, godis, rakhyvel & raklödder, nattkräm, rengöringskräm, tandkräm & tandborste fanns också på rummet.
Väldigt bra, måste jag säga.
Däremot så fick jag återuppleva tiden i livet då jag använde engångshyvlar och varför jag slutat med det. Min bikinilinje såg ut som en slaktplats och det sved flera timmar efteråt i mina armhålor.


Sist men inte minst vill jag tipsa er om ingefärsshots. Det bränner härligt i halsen, som om du tog dig en sup och är säkert nyttigt för något.
Jag gjorde en halv sats först i fall det skulle bli äckligt, men hädanefter kommer jag göra full sats som blir ca en liter.

Ingefära, 200 gram (riv, skiva eller dela)
Citron, saften av 2 st
Vatten, 1 liter
Honung, 1/2 dl

Koka ingefäran med vattnet ca 20 min (jag delade bara min ingefära, glömde bort att den skulle rivas men det gjorde uppenbarligen inget)
Sila bort ingefäran
Blanda i honungen tills den löst sig
Låt svalna
Kläm i  citronsaften

Sen är det bara att shotta. Jag hade inte tid att vänta tills den svalnat så första gången drack jag det ljummet, funkar också men kall är helt klart godare. Håller sig länge i kylen i en flaska med lock. Rör om/skaka innan du tar din slurk.

2 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Färskpressad ingefära bränner gott i halsen kan jag meddela :D.

Vissa krämpor försvann när jag shottade. Behöver göra en ny sats.

Mycket bra flygtips :)

Susanne sa...

Hahaha, bra tips och jag som har vuxna barn brukar önska mig en barnfri zon så jag slipper barn som sparkar på mitt säte ;)