21 jan. 2016

- 30, bajskorvar och klantighet.

Ja ni. Det är knappt jag vet vart jag ska börja. Den här veckan är verkligen iskall, jag går endast ut om det är absolut nödvändigt. Det borde bli lite varmare snart, om det "bara" är -17 så kan man i alla fall gå ut en stund utan att tappa andan av kyla. Jaja, det blir vår lite senare.

I alla fall så är jag så KLANTIG ibland. Det kan vara jobbigt, speciellt om saker går sönder.  I förrgår tappade jag ner min ögonbrynsfärg på golvet så att det vart alldeles pulvriserat. Så nu, för att det ska synas att jag överhuvudtaget har ögonbryn, så får jag använda från dom få ögonskuggorna jag har i min ägo. Jag har nästan bara pastellfärgade och glittriga ögonskuggor så ibland ser jag inte klok ut. Och att ta sig till staden i den här kylan, det ids jag bara inte.

Förra veckan hände två andra saker. Jag skulle vara Kent Intelligent och elda ner kronljusen helt och hållet i våra vackra glasljusstakar från ett känt finskt märke, precis såna ljusstakar som folk betalar hur jävla mycket som helst för, och vad händer? Jo, den ena ljusstaken spricker så att det sprutar glas i hela vardagsrummet. Jag trodde att jag blev beskjuten. Men Dan har limmat den nu och det syns inget av min lilla fadäs (som jag faktiskt lärde mig något av).

Sen skulle jag steka biffar och till det göra en smarrig gul sås med indiska smaker. Sagt och gjort. När biffarna var brynta och såsen hoprörd så skulle jag lägga ner biffarna i såsen för att koka ihop det hela. Då tappade jag en biff från tallriken och den landade så mitt i kastrullshelvetet att det flög sås i HELA köket. Jag skrek, Dan trodde att jag skadat mig. Jag svarade att det här fan är värre än att få en liten skärskada i köket. Oj, så grisigt det blev. Men gott.

Sist men inte minst så har jag förberett dagens smarriga middag. Jag skulle överraska min kära på hans födelsedag (idag) med att göra pommes duchesse. Jag ska villigt erkänna att det här med att spritsa, det har aldrig varit min grej och det är enda anledningen till att jag hellre gör andra, mer spektakulära bakverk som ex minecrafttårtor eller hockeytårtor istället för klassiska gräddtårtor. I alla fall så blev resultatet precis så katastrofalt som jag förutspått. I kylen står nu en hel plåt med något som inte liknar något annat än 20 välsmetade bajskorvar.
Vi får hoppas att det smakar. Annars kanske den hemslagna beasåsen eller den smörstekta oxfilén levererar.

För övrigt så har vi tapetserat i hallen, det blev snyggt. Ni kanske får se det en vacker dag.

3 kommentarer:

Anna sa...

haha!
du är verkligen helt grym på roande bloggande :)
miss you!
/anna

Nica sa...

Jaja, bajskorvar är också mat (eller kanske inte...) :) Kul att höra ifrån dig!

Susanne sa...

Skönt att tapetseringen gick bra efter allt elände ;)