8 dec. 2015

Syns man inte så finns man ändå

Dagen efter mitt förra inlägg for jag och köpte godis till ungarna. Granskade inget, bara köpte, för köpandets skull.
När jag kom hem, då granskade jag dock innehållsförteckningen och varenda liten jävla godis kryllar ju av palmolja? Så störande. Då är det tur att dom små liven ändå äter godis så sällan. Det är inte det att dom inte får, det har bara blivit så. Och inte ett endaste tjat hör vi om det.

Vi är i färd att köpa en ny stekpanna. Den gamla teflonen, som inte var så gammal, har vi kastat ut och ska istället köpa något annat. Kanske med keramisk yta? Kan det vara bra tro? Istället för att fortsätta propsa på att steka i halvrepiga teflonpannor som det bara är en massa gift i. Vi har en hejdundrande bra gjutjärnspanna, men jag bryter handleden av mig varje gång eftersom den är så hiskeligt tung.

Just det kanske jag skulle kunna råda bot på om jag bara tog med mig min allt tyngre bakdel* ner till källaren och tränade lite. Men nej. Jag tycks sitta fast här på entréplanet. Förra veckan tränade jag, en inbiten träningsmänniska skulle troligtvis ha sett mitt pass som en lätt uppvärmning, men jag har varit dålig på att lyfta tungt och springa snabbt senaste veckorna** och en början är en början och hellre träna lite än att inte träna alls. Så tänker jag i alla fall. Sen äter jag som vanligt för lite mat och ska jag orka träna så måste jag äta mer och nog för att jag äter i stort sett allt så är det mycket som inte duger i mina matkräsna ögon. Duger är kanske fel, jag ids inte laga något mitt på dagen åt mig själv. Men nu fick jag precis en idé! Morgonträna*** och sen en bra frukost. Så får det bli.
Men vad är en bra frukost? Då måste jag handla. Havregrysgröt blir jag snarare hungrig än mätt på. Vitt bröd intar jag bara vid särskilda tillfällen. Ägg, Keso, högkvalitativ skinka....kesella. Eller helt enkelt knäckebröd med ost som jag micrar i exakt 30 sekunder. Så får det bli.

Men vi kommer ändå behöva en till stekpanna, för ibland multisteker vi, ex som när vi åt stekta korven och stekta äggen för några dagar sedan. Då hade det underlättat med två stekpannor för parallellstekning då det är sex stycken hungriga barn/unga vuxna som sitter med kurrande magar och väntar.

Nä, nu måste jag återgå till arbetet.

*Den är inte tyngre än vanligt
**Ok, senaste....åren!
***Bara kliva upp på morgnarna när klockan ringer och inte ligga kvar och förvänta sig att Dan ska sköta allt gällande barnen på morgnarna då.....

P.S Jag vet, det är roligare med bilder, men jag har inga att bjuda på. Kanske nästa gång.

Inga kommentarer: