4 dec. 2015

Palmoljepolly

My one and only favoritgodis, Polly, innehåller palmolja. Må så vara att den är s.k certifierad, i mina ögon är palmolja bajs ändå.
Jag vet inte hur många Pollypåsar jag vräkt i mig under min livstid, men många är det i alla fall. Jag har flera oöppnade i ett köksskåp.
Undrar just hur många träd borta i regnskogen som jag varit med om att förstöra? För att inte tala om alla andra karameller som jag ätit under min livstid, som också dessa innehåller palmolja.
Jag känner mig smutsig.
Lusläste varenda förpackning som Dan kom hem med från affären idag och det gladde mig att det var palmoljefritt.

Nu är min fråga om jag ska äta upp Pollysarna som är oätna eller om jag ska kasta dom rätt ner i sopkorgen? Men samtidigt så blir sopberget lite större om jag inte äter karamellerna och sedan sätter plasten i plaståtervinningen. Får fundera på det här.

På tal om olja så gjorde jag egen majonnäs igår (inte på palmolja). Jag tror det blev bra, den ser väldig fin och majonnäsig ut och det tog ungefär 90 sekunder att göra. Väldigt värt. Jag har upplyst delar av familjen om att ifall min hemmagjorda majonnäs blir bra, kommer vi aldrig köpa det mer. Gillar någon den köpta varianten bättre så är det bara att smuggla in den i huset.

Om nu hemmagjord majonnäs på något sätt kan lindra det faktum att jag på grund av mitt Pollymissbruk varit med att fälla åtskilliga träd i regnskogen.

Förlåt.

3 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Jag tycker ju att du ska äta dem.
Dom är ju redan inköpta, så "skadan" är ju redan gjord så att säga...

Mayo har jag inte gjort däremot gör jag min egen senap och har inte köpt senap på sjukt länge.
Hur länge håller sig hemmagjord mayo?

Susanne sa...

Jag som gillar Polly så mycket, men nu har jag ätit min sista Polly.

Cilla sa...

Ät dom :) sen bojkotta dom. Dom där med bilar i är ju allt för goda. Men men!! Visste inte att det var palmolja i...

Plantera några träd i vår så kommer nog karman att stabilitera sig.