22 dec. 2015

2015 - året då allt gick sönder.

Nästan i alla fall. Det är dan-före-dan före julafton. Men jag är dagvild eftersom vi hade jul i lördags och därför ville vi redan i söndags släpa oss ut i vimlet bland andra köande mellandagsspekulanter.
Men det gick minsann inte.

Jag har ju skrivit tidigare om vår otur och lite trasiga grejer. Det jobbigaste med varje pryl är att det varit såhär:

Bilen. Började gå riktigt dåligt. Vi lämnade in. Fick tillbaka - så underbart skönt. Bilen gick lika dåligt. Typ: Nej. JA! Neeeeeej.
Men efter ytterligare ett verkstadsbesök och 2400 kronor i utlägg på en del som inte behövdes så var i alla fall bilen hel igen.

Sen var det ena dammsugaren som plötsligt hade bråkat då tjugoåringen skulle dammsuga. När jag testade så funkade den klockrent. Tyckte jag. Tills nästa gång. Den har en sån där fjärrkontroll på handtaget så att en slipper böja sin arma rygg för att slå av och på. Den funkar en meter och sen stänger den av. Väljer jag istället små-sugs-funktionen så fungerar det. Men ett helt golv i ett helt hus går inte att suga på lägsta effekt för då kunde jag lika gärna gå några extravarv med min yllestrumpor för att samla upp lorten. Nu har vi som tur är ytterligare en (än så länge) välfungerande dammsugare men det var ändå samma princip där.
Typ: Nej. JA! Neeeeej!

Och så känner ni till kylskåpet. Som dog. Återuppstod. Och sedan kolavippade helt brutalt så att vi nu kör med uppställningen rostfri frys och vit kyl. Småsaker i det stora hela.
Men ändå: Nej. JA! Neeeeej!

Nu, kära vänner. Som om det inte räckte med sakerna här ovan, så har tvättmaskinen bestämt sig för att lämna jordelivet. I lördags kväll lät Dan meddela att den inte tömde vatten och jag sa att jag tar mig en titt på den imorgon. Ja, eftersom jag är en så sjukt duktig vitvarureparatör menar jag. Sagt och gjort, vi sov och på morgonen gick jag ner och gjorde alla felsökningar som jag kunde, utan att det hjälpte. När Dan sedan gick ner ytterligare en gång och kom upp med en enkrona som fastnat på ett dåligt ställe så var såklart lyckan total över att maskinjävulen faktiskt fungerade. Och som genom ett mirakel så tvättade den faktiskt en hel maskin igen innan den återtog sina dumheter med att inte släppa ut vatten.
Nej. JA! Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej!

Nu var ju inte maskinen sprillans ny men den hade väl för fan kunnat vänta med att gå sönder så att vi slapp satsa allt jävla sparkapital på skittråkiga vitvaror och istället kunna åka till Aruba, Bahamas eller vart fan som helst.
Brukar tvättmaskinen finnas på mellandagsrea?

Men, som ni ser - här misströstar vi minsann inte utan sitter och njuter av varandras sällskap i våra nya vackra juletröjor och Dan i vattenkammat hår. Jag menar, jultröjor är ju verkligen något som jag borde spendera pengar på. Viktigt.

4 kommentarer:

Catarina sa...

Min tvättmaskin gör också så ibland. Men då tömmer jag filtret och så börjar den funka igen. Första gången hade en "colorcatcher" fastnat i filtret.
Hur det då kan ha med saken att göra för det är ju inte där vattnet kommer ut...

Hovdamen sa...

Låter som ett dåligt år, måtte 2016 bli bättre!
Snygga tröjor i alla all!

God jul!

Cilla sa...

2015 var ett bajsår helt enkelt. Det här ska van bara vara barnpruttar... Snäppet bättre.

Hovdamen sa...

Ha, ha, hoppas verkligen det:-)