8 okt. 2015

Mallas matblogg

Jag tänker ofta att jag borde verkligen ha satsat på den tid det begav sig. När bloggandet var "the shit". Förra veckan hade jag ett möte med en som kan, en insatt person i det här med bloggandet. Jag frågade om det inte hade gått ner väldigt mycket det här med bloggeriet, att det inte är så stort som förut.
Han menade att det var inte SÅ stor skillnad, kanske kring 5-10% mindre idag än då. MEN, däremot sa han att det är omöjligt att bli en stor bloggare idag, för att alla som redan är stora är så etablerade.
Jag nämnde ingenting om monstermalla.se men jag får riktigt stor lust att överbevisa honom.
Fast, jag vet att det tar tid. Och energi. Och bara det där med bilder, det har aldrig varit min grej.

Förra veckan gjorde jag en kärleksmiddag till mig och Dan, med fisk- och skaldjurstema.
Chilifrästa räkor med ruccola, rökta räkor, panerad fisk på en bit toast, palsternackspuré med bogfläsk och smörstekta pilgrimsmusslor. Det var väldigt mumsigt, förutom bogfläsket som var svårtuggat och icke-smarrigt.

Och i tisdags, då bestämde vi oss för att fira en grej så jag gjorde en norrländsk 3-rätters med smörstekta kantareller, sallad, rom och bröd till förrätt. Älgfärsbiffar, kantarellsås, Hugossons knaperstekta norrlandsbacon (<-- fortfarande inte sponsrad, nu får dom ingen länk) och potatiskaka med dill till varmrätt.
Till efterrätt skulle jag göra hjortronsylt och vaniljglass. Men jag förstod redan innan maten att D inte skulle vara särskilt intresserad av efterrätt och själv tycker jag att hjortronsylt är äckligt så vi hoppade helt enkelt över den grejen. Dessutom hade vi ingen vaniljglass.

Hjortronsylten gjorde jag istället igår. Det luktar fan inte gott. En annan sak som luktar helt vedervärdigt är porslinsblomman, då den blommar. Jag kaskadkräktes nästan igår kväll när jag gjorde entré in i sovrummet. USCH! Nu har vi klippt bort blomstren som får vara precis hur vackra dom vill, ingen av oss pallar med doften.

Sen; ni vet när det inte finns något i kylen? Eller i alla fall "det finns ju iiiiingentiiing att äääääääääääääta", enligt andra. Då kan man kasta ihop en sån här enkel grej:

Risrester, tacofärsrester, kokt broccolirester, räkrester, dressingrester, stekt vitkålsrester. Så kastar man bara ner det i en stekpanna och gorkar ihop allt till en riktigt god rätt! Lätt som en plätt och inget som går till spillo.

Den här veckan gav jag Dan i uppdrag att handla 6 liter mjölk, 1 lök, en halvliter grädde, en korvring och 2 liter fil. Bröd finns i frysen, morötter finns i grönsakslandet och med hjälp av kyl, frys och skafferi har jag komponerat ihop följande veckomeny:
Fläskfiléwok med ris
Blodpudding och lingonsylt
Lax i ugn med potatis
Spagetti och köttfärssås
Hamburgare och klyftisar
Korv und makaroner
Omelett
Korv stroganoff och rice

Köttfärsen, laxen och stroggan gjorde jag redan igår kväll. Den som räknar noga ser att det blev en lång vecka, med åtta rätter, men vi (eller i alla fall barnen) äter lunch under helgen så det behövs en eller ett par extra rätter.
Vad jag och Dan ska mumsa i oss förutom barnens rester, det återstår att se, men frysen är i alla fall full av blåbär så svälta lär vi inte behöva göra.

Det betyder alltså att veckans handling inför ankomst av barn: 150 kronor. Men ja, jag vet, resten fanns redan hemma och har köpts hem vid andra tillfällen så 150kr är inte hela sanningen - men ändå!

3 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Jo men du snälla fortsätt och lägg ut veckomatsedel och mat :) jag har noll energi just nu att tänka ut matförslag så jag snor rakt av mer än gärna förslag :-)

1 lök för hela veckan??

Ha det bäst!

Susanne sa...

Wow så mycket smarrigt.

Jessica sa...

Här går det säkert 10-12L fucking mjölk en barnvecka (3barn, 2vuxna).