23 sep. 2015

Visdom och vaginaltabletter

Tänk att jag är 35 år och just i det här skedet i mitt liv så spökar två visdomständer för mig. Jag har inte fått några tidigare men läser att det oftast är mellan 18-25 dom ondsint ploppar upp.
Det kan bara betyda att jag mentalt fortfarande befinner mig i den ljuva åldern 18-25. Visst?

Värre är det med andra delar av kroppen. Som ni vet (nä, det kanske ni inte vet, men snart) så har jag haft återkommande problem med urinvägsinfektioner. Besvärligheter som satt mig på inte mindre än 3 penicillinkurer bara i år. Idag ringde jag för att förnya ett recept (åh, vad kan DET vara för recept!?) och då sa min BM att jag kanske har för lite östrogen i kroppen men att jag precis som andra i hennes ålder (60) kunde köpa tabletter på apoteket och se om det hjälper, för hon trodde nämligen att det visst kunde vara min receptbaserade medicin som hjälpte till att orsaka urinvägs.

Jag googlade genast "östrogentabletter" och inte nog med att jag kände mig som betydligt äldre än vad jag är, det verkar dessutom farligt. Så där farligt att man kan få sjukdomar av dom. Jag tänker inte äta såna.

Summering: det är inte alla som är 20 år i huvudet samtidigt som 60 år i kroppen. Jag känner att det här är något att verkligen skryta om! : )

En 35-årig 20-åring i en 60-årings kropp.

2 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Har hört att om man dricker 5 glas vin i veckan ( 20cl/glas) så ökar det östrogenet.
Om det stämmer vet jag inte men det skadar ju inte ;-) att prova. Dock så ska man visst inte dricka mer än det i veckan för då ger det ingen (östrogen) effekt.

Anonym sa...

Hej

Läs gärna på hormoni.se om goda tips på vad som kan göras när kroppen vill köra sitt eget race.
Käka hormoner är inte kul, men det finns även plåster. Och det behöver inte vara för resten av din ungdom, utan bara till du får balans 😃

Hoppas det löser sig i vilket fall som helst!
/Merja