24 aug. 2015

Om det blev som jag tänkt mig

Förra veckan hade jag besök av en vän. Vi surrade på och efter en stund ställde hon frågan hur vi (jag och Dan) har det, om det blev som jag tänkt.
En sån fråga tycker jag kräver eftertanke och jag vet faktiskt inte vad jag svarade. Något allmänt, något roligt, kanske ja. Eller något annat, det är inte så noga egentligen.

Men nu har jag tänkt. Och jag har kommit fram till att "om det blev som jag tänkt" inte har något riktigt svar, för det var varken så att jag hade en plan eller någon riktig vision om hur det nya livet skulle bli. Det bara blev, vi gick in i det nya och bara var och så går tiden och så kan jag låta det vara som det är eller ta mig en eller annan funderare kring hur vi har det.

Så då kan jag alltså ändå svara på frågan om hur vi har det och om jag har det som jag vill ha det. Nej, det blev inte som jag tänkt (fastän jag inte tänkt). Det blev långt mycket bättre. I fall det nu var någon mer som undrade.

Jag kanske inte ser så lycklig ut men det var för att jag precis blivit kastad i poolen och höll på att frysa ihjäl.

2 kommentarer:

Catarina sa...

Det låter härligt.
Han ser kärleksfull ut som värmer dig. :)

Krakelsprakel sa...

Det är ofta det där förutsättningslösa i livet som blir det bästa!
Jag blir varm i hjärtat för din skull.
Måste varit din tur nu, helt enkelt!