30 juni 2015

Till Piteå kommun, LOGEX och alla andra jävla fartdårar

Hej chaufförer och chefer!

Jag bor på Skatanvägen i Hortlax. Förra året bestämde någon att denna väg skulle smalnas av, jag vet inte hur mycket, men säg att den är en meter smalare än vad den var förr.
I år har vi fått farthinder, en sån där liten "bump" som ligger på vägen och som gör att det blir lite obehagligt att köra fort.
Rekommenderad hastighet här är 50km/h men jag tror inte att man blir av med körkortet om man råkar köra 70.
Vid 100 däremot, då borde man ligga risigt till ifall någon konstapel står i närheten.

Efter att det s.k farthindret monterades för några veckor sedan, så tog det ungefär 1 dygn innan idioterna bakom ratten började köra förbi guppet, alltså ned på vår gräsmatta, antagligen för att det är så hujeda-mig-besvärligt att sakta ner.
Detta åtgärdades med hjälp av plogpinnar som gör att passagen stoppas och guppet måste passeras. Bra.

MEN. Varje dag, och jag överdriver inte, så är det något tungt fordon som brassar på som en jävla idiot, ger fan i att sakta ner och bara brassar förbi som om det inte fanns någon morgondag.
Det är inte det att dom skiter i att det rekommenderas en hastighet på 50, för dom kör inte 70 heller, dom kör garanterat betydligt fortare än så. Dom sveper förbi med deras mång-tons-lastbilar och skiter fullständigt i vad farthinder och hastighetsrekommendationer heter.

Är det chaufförerna som själva bestämmer att det är en jävligt bra idé att köra så fort, eller är det ni chefer som gör att chaufförerna känner sig så pass stressade att dom måste öka på?

I slutet av förra veckan var det en stor lastbil från Logex som swischade förbi så att hela jävla huset skakade. Vi ringde Logex. Dom hade inga lastbilar här, nej nej. Jamen det var väl nu ändå jävligt konstigt? Det var en fläskig Logex-logga och jag var inte ensam om att se den. Personen lovade att höra av sig, vilket hon inte gjorde.
Igår körde en blå lastbil från Piteå kommun förbi, i hög hastighet, flera gånger. Kanske körde fram och tillbaka med grus? En gång gick det i alldeles normal hastighet, antagligen för att det låg en annan bil framför.

I vårt hus bor 3 små barn som inte har trafikvett. En boll kan rulla ut på vägen, en såpjävlabubbla kan fara åt fel håll, det kanske är en vacker blomma som växer nära vägen.
Och så kommer du dundrandes och du har inte en jävla chans att stanna för ungen som springer ut. Du kanske inte hade haft chans att stanna om du kört 50 heller, men du hade i alla fall haft större möjlighet, och eventuellt ett rent samvete.

Barnen får absolut inte vara ens i närheten av vägen. Dom får inte ens vara på den sidan av huset, så det är inte så att vi släpper dom vind för våg. Men som jag skrev, fort har den där bollen rullat iväg och barnet, som inte förstår, springer upp på vägen.

Ta och sänk hastigheten, innan olyckan är framme.

Inga kommentarer: