13 juni 2015

Mordet på Lisa Holm

Det är prinsbröllop på TV, men likt alla andra dagar sedan i måndags har jag haft svårt att släppa tankarna på försvunna Lisa. Jag har läst varenda artikel som publicerats och varenda cell i min kropp har hoppats och hoppats på att hon ska hittas, levande såklart. Att det var hon som lämnat spår efter sig och att hon strax skulle hittas.
Eller att hon bara fått ett il och rymt hemifrån för ett par dagar. Bara hon skulle leva.
Men det gjorde hon inte. Hon är död.
Jag tycker det är väldigt ledsamt och jag önskar att den som gjort detta får sitt straff. Ett straff som inte kommer att vara stort nog i hennes nära och käras ögon, för dom har förlorat någon som aldrig går att ersätta.
Tänk att i fem dygn leta efter sitt barn. Jag skulle bli fullkomligt galen. Om mitt barn var borta, om jag kände mig fullkomligt maktlös och det enda jag kunde göra var att vänta. På besked. Är hon levande, eller är hon död? Kommer hon att komma tillbaka?

Men, nu hittades den här tjejen, mördad. Jag vet inte hur och jag vet inte varför. Men någon sjuk människa har bestämt sig för att ta hennes liv.

Och här blir jag ännu mer upprörd, för nu sprider det sig hur det var utlänningar/invandrare som mördade henne. Faktum är att Lisa är död, och så fokuserar exempelvis "vissa" personer på vilken nationalitet det var som hade ihjäl henne. Nu måste vi stoppa invandringen i Sverige, för ni förstår att då försvinner alla problem. Inte.
Enligt tidningarna var det väl inte två invandrare som hade ihjäl henne? Det var två gästarbetare. Vi måste därmed stoppa all import av arbetskraft. Och semesterfirare från andra länder. Vi måste stänga Sveriges gränser, för alla som inte kommer från Sverige är mördare och våldtäktsmän. Är det inte så? Nej, just det, så är det inte.
En äcklig svensk gubbe hade ihjäl en liten Engla för några år sedan.
I höstas var det två svenska män som hade ihjäl en annan man här i Piteå.
Bryr vi oss inte om det?
Jag har läst varenda artikel, följt varenda livechatt igenom rättegången för även detta dåd.

Jag skiter fullständigt i om den människa som är så urbota jävla dum i hela huvudet att den tar livet av en annan person, kommer från Sverige eller något annat land.

Det kan inte handla om det. Det måste handla om gravt sjuka personer som inte har tillräckligt med kräm i sin hjärna för att kunna ta ett riktigt jävla beslut om vad som är rätt och fel, som gör en sån här handling.
Varför Lisas fall blivit så stort gissar jag är just för att hon varit försvunnen, alla har suttit som på nålar och hoppat, hoppats, hoppats att hon skulle hittas. Hon hittades. Och nu är det prinsbröllop i samma veva som internet svämmar över av rasism.

Förklara gärna för mig om det på något sätt hade varit BÄTTRE att Lisas mördare hade varit en svenne? Hade det varit mer ok då? Om det hade varit någon från trakten? Nej. Lisa är likförbannat död och den som gjort det här får förhoppningsvis sitt straff, vare sig det är en svensk eller inte.

Det går ändå inte att reparera skadan, hon är borta och för hennes familj är säkerligen stor del av livet förstört.

5 kommentarer:

Ting sa...

Jag håller med dig!
Det är för jävligt, vem som än gjorde det.

Ann-Sofie sa...

Håller med dig till hundra %.
Jag har också följt det och precis som du och många andra hoppats att hon skulle hittas levande.

Maria sa...

Bra skrivet!!

Anonym sa...

Jag tänker alltid på deras skräck under sina sista minuter. Usch, om det finns en gud, borde han ha konstruerat bort ondska och sadism.

Förresten, du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag! Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Le Creuset till Eva Solo kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint och helt gratis. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

Malla sa...

Hej anonym, märkesprylar intresserar mig inte så mycket, utan vackra prylar oavsett. Jag kanske är paranoid men länkar som den du skrev vill jag inte alls besöka då jag inte ser vart den går.
/Monstermalla