26 maj 2015

Vart fan är sommaren?

Jag håller halvt på att frysa ihjäl. Tänk om förra sommarens underbara väder kommer att straffa oss i år? Regniga dagar, 8 plusgrader, blåst och mulet.
Jag vet inte hur jag ska överleva något sånt.
Det kanske ändå är dumt att städa undan vinterjackan.

Men vädret är sällan kul att prata om så vi byter ämne.
Pengar, det är roligt att prata om.
Jag har varit fröken Sparsam sista tiden och har nu sjukt mycket pengar på mitt sparkonto. Än har jag inte bestämt vad jag ska göra med alla pengar, om jag ska investera i aktier och obligationer, eller boka den där resan som vi pratat om.
Men samtidigt tror jag att det kommer kännas bättre att lägga pengarna på något hemma, en pool, ett större garage eller en ny infart, kanske ett fönster någonstans eller liknande. En resa är ju visserligen kul för stunden, men sen är pengarna väck och kvar är minnen på en massa bilder som man sen aldrig kollar på.
Jag får fundera på det där.

Mat är också ganska roligt att prata om.
Så simpelt allt blir när någon annan valt menyn, jag bara handlar och lagar, behöver inte tänka alls. Önskemenyn för den här gången är snart avklarad, återstår gör endast dagens korv- och makaronmiddag. Jag köpte ekologiska makaroner i tre olika former, barnen kommer att leka med maten och det tycker jag dom får göra såna gånger.
Känner mig dock sugen på att vara lite kreativ i köket snart igen, en massa thaimat eller en räkcheesecake eller en italiensk smörgåstårta. Men det får bli till veckan.
Under helgen har vi storartade planer och det finns ingen tid till att drälla omkring i köket och spela Allan.

Igår läste jag "Prins Hatt under jorden" till Nellie. Jag hade den boken som barn och minns att jag gillade den skarpt. Men herrejävlar så mycket text det var i den! Jag fick fan kondylom på stämbanden och började haka upp mig på ord innan vi kom till slutet. Men trots allt, dom levde lyckliga i alla sina dagar. Och prinsessan eller vad hon nu var för något, hon vart kär i prinsen efter 1½ minut. Helt obegripligt. Men han kanske hade en redig charm den snubben.

Sist men inte minst i mitt eviga babbel i detta inlägg; antingen så är jag sjuk eller så har pollen slagit till med en sjujäkla kraft. Igår snöt jag lätt ut 1 liter snor, det fanns inget stopp i kranen. Ögonen kliar och halsen gör ont. Och så fryser jag. Halsontet hör väl ändå inte till pollen? Frysningen beror säkert på att jag ätit alldeles för lite. Jaja, värre saker har jag ändå varit med om.

Nu ska jag förbereda mig för eftermiddagens vernissage.

Inga kommentarer: