15 maj 2015

Saker som sker

Hej.

1. Jag har gjort chiapudding för första gången. Den räckte i 3 dagar till frukost/lunch. Det var ingen smakupplevelse som gjorde att jag hoppade av glädje, men däremot enkelheten med färdiga nyttiga mål gör mig såpass upplyft att jag lär göra det igen.

2. Jag har gjort upp en eld i grillstaden. Utan tändvätska. Jag tycker det är värt att nämna då mina eldar vanligtvis slocknar.

3. Jag har varit till Luleå. Det var längesen sist. Jag hade med mig ett pissprov fyllt med sprit till en som jag hälsade på. Sen handlade jag lite mat på ICA Maxi innan jag åkte hem. Korven som jag brukar köpa var dyrare där än på flera andra ställen.

4. Shortsen som jag köpte i Sthlm sist jag var dit tog jag i en stl medium bara för att dom inte skulle skära in i sidfläsket. Istället ramlar dom av min stjärt om jag inte knyter men då blir det fula veck på tyget istället. Succéköp.

5. Jag har klagat över det faktum att livet verkar bestå av tvätta, handla, jobba, laga mat, tvätta, handla, jobba, städa, laga mat. Sen insåg jag att det är precis det livet som jag faktiskt vill ha så jag la ner klagandet.

6. Jag har putsat färdigt nästan alla fönster hemma. När D sen sa typ "skönt, då behöver vi inte göra det igen förrän till hösten" så gjorde jag jävligt klart för honom att i vår familj putsas det fönster EN gång per år, inte två.

7. Jag har gjort kokt torsk med äggsås. Suveränt gott. Jag har gjort skinkschnitzel. Gott det med. Jag har gjort thaiwok. Gott det också. Jag har gjort fisksoppa. Inte ett klag från ett enda barn. Skönt.

8. Jag (vi) har gjort to-do-listor från helvetet. Never ending story - VARFÖR finns det alltid apmånga apjobbiga saker att ta tag i? Men det bästa var punkten: Rå om varandra. En fin punkt på en för övrigt halvansträngande lista. Tycker ni det är dumt att behöva skriva det på en lista, att man ska rå om varandra? Jamen tyck det då, ni begriper ändå ingenting.

9. Imorgon kommer min första krönika att publiceras i bilagan till Kuriren ocn NSD, även en intervju som gjordes med mig för ett par veckor sedan. Förvänta er inga stordåd ty min rolighet tycks jag ha sugit upp i samband med att jag rengjorde torktumlaren rejält tidigare i veckan.

10. Jag tror att alla mina plantor håller på att dö. Vart är värmen? Jag vill sätta ut allt men fan vet om frosten slår till mitt i allt och så är alla mina timmar av jordarbete förgäves.

Det var allt.

Oh. Update. jag glömde två viktiga grejer.

11. Jag köpte en ny färskost igår. Den skulle ha smak av senap och honung. Men vi vet ju hur det brukar vara; det står smak av något eller något annat och i själva verket smakar det lite salt och typ inget mer. Fatta besvikelsen då den djävulen smakade skitmycket senap! Jag hatar senap! Det går fan inte att lita på någon.

12. Vi har ca 32 par skor i hallen då alla barn är hemma. Jag tycker inte alls att det är konstigt att jag äger 19 av dom paren. Jag behöver faktiskt många skopar. Dessutom behöver jag ett par stövlar för Dans 45:or går upp till låren på mig.

2 kommentarer:

Shamrock sa...

jag tycker att honung/senap var en konstig kombo

Erika sa...

"Rå om varandra" - en himla bra punkt då man ibland glömmer bort det mitt i alla vardagsbestyr! :D

Klart som tusan att man behöver många skor! David har kanske ett eller två par på skohyllan - resten är mina. Men eftersom jag har så många att välja på så blir de inte sunkiga och illaluktande i närheten av lika snabbt som gubbens.. Så det finns faktiskt en tanke bakom. Det och så att det är förjävla kul med skor. Men det behöver man ju inte säga så högt. ;)