1 maj 2015

Recension: Fontana förgräddade pizzabottnar

Godmorgon maj, godmorgon folket.
Igår vid en spontantripp till Icabutiken i grannbyn, där jag mest sprang omkring som en yr höna eftersom jag glömt vad jag skulle handla, hittade jag plötsligt en nyhet från Fontana; förgräddad pizzabotten.

Jag kan väl börja med att be om ursäkt, för några bilder har jag inte att bjuda på. Men jag kan beskriva det så bra jag bara kan så kan ni göra egna bilder i ert huvud, precis som om ni läste en bok.
Jag kunde i alla fall inte motstå frestelsen att köpa detta tvåpack av vete, dels för att hemmagjord pizza stod på helgens meny, men också för att Dan ändå skulle grilla och då passade det perfekt att kasta på pizzorna då allt annat var grillat och klart.

Så, jag pimpade pizzorna med tomatsås, salami, jalapeno, vitlök, soltorkad tomat och riven ost.
Sen gick jag ut och tränade. Och sen duschade jag. Efter det var det dags att lägga pizzorna på grillen. Frågan var bara på vad? För direkt på gallret trodde inte Dan på. Då kom jag med den briljanta idén att en överbliven klinkerplatta kunde fungera som vikarierande pizzasten. Sjukt smart tänkt.

Jag gick ut, satte pizzan på plats på den heta klinkern och gick in. 5-7 minuter skulle pizzan gräddas. Efter exakt 6 minuter gick jag ut. Det kan hända att det tog 7 minuter för jag var upptagen med att ta selfies.
Alltså. Pizzabotten var SVART. Som svartaste höstnatten. Alltså helbränd. Uppifrån såg det riktigt delikat ut måste jag säga, men undersidan var väldigt, väldigt bränd.
Men min selfie blev i alla fall bra och det var ju viktigast.

Sen kastade jag på nästa pizza på grillen, den här gången höll jag mer koll på pizzan än på att dokumentera mitt vackra ansikte med hjälp av en kamera.
Den fick ligga i 6 minuter. Den var lika bränd den här med. Sjukt smarrig ovansida. Galet bränd på undersidan.
Ni kanske skulle kalla det för flopp men alltså vi åt dom där kolbitarna i godan ro och Dan han hyllade hela konceptet 18 gånger innan vi sedan somnade i någon slags kol-koma på soffan.

Summan av kardemumman; jag tror nog att jag kommer testa det här igen. Antingen i ugnen eller så får jag hitta på något annat smart som gör att botten inte blir så svart. En pizzasten känns som överkurs att köpa men man ska aldrig säga aldrig.

Samtidigt, om man räknar ut vad det kostar att köpa en pizzabotten + sås + ost + annat pålägg så blir det faktiskt inte många kronor dyrare att åka till pizzerian och köpa sig en klassisk Vesuvio.

Ikväll blir det Tuna Melt, det är gott det med.

2 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Jag grillade mina pizzor i en folieform. Det funkade.

Fontana Food sa...

Hej
Vad kul att du prova våra nya pizzabottnar och att de lockade i butik. De har varit en stor succee så vad synd att höra att ni inte fick chansen att njuta av de såsom de ska smaka. När man grillar pizza måste den ligga på en pizzasten annars bränns den som ni upptäckte. Grädda i ugn går också utmärkt och är nog det snabbaste och bästa alternativet. Vi toppar våra pizzor med de godaste råvaror. Våga exprimentera och kika gärna på vår inspirationssida för flera ideer. http://fontana.se/pizzabotten/

Vi önskar dig lycka till nästa gång och ser fram emot att se din nya kreation. :) Tack för att du handla Fontana. Mvh Fontana