18 maj 2015

Helgen som sprang

Godmorgon där ute.
Tänk att söndagkväll och måndagmorgon kommer så snabbt att det nästan inte är klokt. För en kort version av vad vi gjort i helgen; haft det bra och myst på.

Den långa versionen följer nedan, den som inte vill ha hjärtklappning kan sluta läsa nu.

Fredag efter jobb, då väntar kanske vila och slapp, en god middag och soffmys. För många. Vi kom hem, hade det mysigt en stund, sen kilade vi ut. Jag krattade, D limmade något och sen gjorde han något annat som jag inte såg eftersom jag var på andra sidan huset. Efter krattning från infart till altanstart gav jag upp och gick till andra sidan gården för att bära bort grenar, stammar och ris från en rönn som Dan precis stod och sågade ned. Jag bar och bar och bar, han sågade sågade sågade. Sen flyttade vi en rutschkana.
Kring 20 gick vi in, gjorde oss en pizza och jag somnade sen på soffan och vaknade arg av att någon petade mig i ansiktet.

Lördag vaknade jag först, kokade kaffe, tömde diskmaskinen och försökte sedan på liv i mannen i mitt liv. Då han var vaken åkte han iväg för att handla virke, fixa släp, lämna av, hämta upp osv. Under tiden så krattade jag, som en dåre. Körde bort lövhögar och krattade mera. Byggde en pallkrageaktig grej som vi ska plantera i. Bytte ett brunnslock. Och krattade lite mer.
Då Dan kom hem åt vi lite sallad på altanen. Sågade av några pinnar. Riskerade ett dopp i bäcken då jag balanserade ut på en nedfallen stam för att rädda en sopsäck som farit på villovägar. Klippte av en massa grenar och sen fjuttade vi på skräphögen.
Tillslut gick vi in, klippte Dans hår, duschade och fick spontanbesök av svärmor och så hade vi plötsligt fullt party!
I maskopi med 18- och 19-åringen såg jag sedan till att beställa hem hamburgare som levererades vid midnatt, precis samtidigt som vårt sällskap gick hem. Vi åt, sen skulle vi kasta oss i soffan, men det snurrade så i mitt arma huvud så jag vart tvungen att istället ta mig till toaletten för att kasta upp det där goda målet som jag precis ätit.
Det är faktiskt sjukt dumt att dricka både öl, cider, vin och skumpa, på en nästan tom mage. Jag rekommenderar starkt att ni inte testar det.

Söndag vaknade jag bakis. Gick till svärmor och städade inglasningen medan D for iväg och lämnade lite virke på ett ställe. Sen lastade vi 1000 hinkar fulla med sand, for till grannen och ordnade till ena infarten lite, åkte till ett ställe och monterade en garageport, åkte till nästa ställe och lämnade resten av sanden och tog med oss skräp därifrån hem. Handlade lite. Sen så kan jag meddela att vi åt litegrann innan vi båda somnade ovaggat på soffan.

Och så var helgen slut.


Inga kommentarer: