19 maj 2015

Att planera vardagsmaten och att träna hemma

Oftast är jag rätt så taggad på just den detaljen, skriva ned, handla, variera, testa nytt, laga. Men även fast jag kanske lagar dubbelt så många rätter som många andra varje år, i och med det där med att testa nytt, så känns det tidvis som att vi fastnar i en och samma meny vecka efter vecka.
Därför har jag tagit barnen till hjälp. Äldstingen har haft sin, 13-åringen har haft sin. Det blev ganska basic och väntad mat som tacos, fiskpinnar och potatis, grillat, lax med hollandaise, korv stroganoff osv.
Sen har ena småttingen haft sin, där blev det lite annorlunda. Hade barnet fått välja hela och hållet själv (det är min vision att dom ska få göra det men lite måste jag ha att säga till om, exempelvis så får dom inte välja hämtmat). hade det blivit soppa, soppa, soppa. Fyra olika soppor på samma vecka. Kul med lite variation men jag hejdade det hela till 2 stycken varav den önskade morotssoppan istället blev tomatsoppa, men det märktes ingen skillnad.

Från slutet av denna vecka är det nästa småtting som fått välja. Där är vi litegrann tillbaka på spagetti och köttfärssås, korv och makaroner, pizza - med undantag för dom ljuvliga önskningarna i form av äpple, päron och tårta. Haha.
Vi får se, jag tvivlar på att tårta är ett så vettigt alternativ till just middag men en eller annan dag kan man väl ändå få skoja till det.

Barnlediga veckor roar jag mig istället med att göra lite mer icke-barnvänlig mat (eller vem säger det, dom chockar mig dom små liven), eller vad sägs om; kronärtskockspuré, kikärtsbiffar, pasta med lövbiff och ädelostsås + en hemmagjord kall beasås? Kronärtskockspurén var to die for. Kikärtsbiffarna not so much, men helt äckliga blev dom inte.
Jag får såna il i köket och bara måste handla och laga just den dagen som jag känner för det, annars kan det dröja länge och väl innan jag känner mig redo för en afton i köket igen.

Nog om det.
I förrgår såg jag mästarnas mästare. Dom gjorde ett beeptest och jag kände genast att jag måste testa det. Jag har för mig att jag och brudarna gjorde ett sånt under ett av våra gemensamma träningspass och att det faktiskt gick rätt bra den gången.
Jag laddade hem en app, åkte hem och bytte om, mätte upp 20 meter (ca) och satte igång.
Det finns 21 nivåer.
Jag klarade 3. TRE. Inte tretton. Sjukt, sjukt dåligt. Det måste ha varit fel på appen eller på min mätning. Eller på min kondis. Hur fort tror dom att jag kan springa egentligen? Nu är i alla fall mitt mål att klara mer och mer för varje gång, jag testar nog inte idag igen men troligtvis imorgon.

Men eftersom jag ändå var ute så passade jag på att göra boxjumps upp på mitt gigantiska traktordäck, göra lite grodhopp och till sist leta upp den största släggan jag hittade för att banka lite på det där stora däcket.

Det finns 1000 saker att träna och variera träningen med, bara det finns en bra gård och några tunga eller hårda grejer att kasta eller hoppa på.
I helgen fick jag förresten en ny Kettlebell av min darling Dan, den väger 18 kilo och ska bli en av mina bästa vänner!

Inga kommentarer: