28 apr. 2015

Välkommen till verkligheten

Jag kommer att börja skriva krönikor för en av tidningarna här uppe inom kort. Idag var det planerat att dom skulle komma hit för att snacka med mig lite, fråga ut mig om mig själv och mitt liv samt ta fotogeniska bilder att publicera i helgbilagan.

Ni förstår ju vad jag hade på schemat igår. Städning. Men alltså, trött efter jobbet, kommer hem till ett ytterst grisigt hem och 15 påsar med tvätt som var ovikt. Lusten bara försvann. Hallen var belamrad av diverse bråte och hantverkarmojänger som Dan sprang upp och ned för trappan med.
Efter en stund bad jag honom sluta.
För på rikt, vad strävade jag efter?
Perfektion?
I ett hem där det alltid händer något?
Där ena veckan består av att agera skolmatsalsvakt till de många barn som ska äta och den andra veckan ofta handlar om att fortsätta med icke-färdigställda-projekt.

Det finns inte tid för "var sak på sin plats".
Så jag tänkte att jag skulle välkomna mina besökare med en riktig verklighetsskildring. Det är liksom såhär det ser ut och bättre blir det inte.

För även om vi inte har barnen eller om vi, mot förmodan, inte skulle ha något ongoing projekt här hemma, så är det alltid för mycket grejer. Överallt.

Men, jag kom hem i tid, en bra stund innan jag fick besök och hann därmed röja ytterligare litegrann. Tänk så många skrymslen och vrår man har där det ryms massor? I skåpet med termosar och vaser fick jag in hela fyra lampor. FYRA!

Sen hann jag stuva undan några grejer i en kartong och hips vips så såg det nästan drägligt ut här.
Det kan vara bra på att träna på att faktiskt låta folk komma innanför hallmattan då det är lite stök. Livet är ju lite så.
Även den där inredningsbloggaren som ni läser om och avundas, jag lovar att det inte är fint i varenda låda och dammfritt i varenda hörn. Och den där tröjan som slarvigt ligger "kastad" över en stolsrygg, det är så sjukt arrangerat, jag hoppas ni ser det.
Att människan låtsas att "oh lite stökigt är det minsann". Eller ni vet dom där leksakerna som "jag inte hann plocka upp" - it´s all just arrangerat. Jag lovar er.

Mötet med tidningsmänniskorna gick i alla fall bra. Ibland tycker jag att det är vansinnigt svårt att ha svar på tal. Till exempel fick jag frågan: Vad tycker du är roligt?

Mitt svar:....
......
......
.....
.....oj
.....haha
.....det finns nog inget jag tycker är roligt
.....
.....haha
.....hmm
Sen krystade jag fram att träning är roligt men jag kom på såhär i efterhand att träning är inte kul, det är ett ont måste som jag sysselsätter mig med när jag tycker att mina byxor sitter för tajt.

Men, jag har inte heller påstått att jag är någon jävel på att prata. Jag skriver hellre.
Hejdå.

3 kommentarer:

Ann-Sofie sa...

Jag hoppas de har en internet upplaga som jag kan läsa :).
4 lampor som du plockade bort, hur många lampor har ni egentligen :-)
Ibland kan jag tycka att de stage -ar bilderna lite för mycket.

esterii sa...

kul grattis,,

Gemsofmylife sa...

Grattis :)
Perfekt om man älskar att skriva ...