19 mars 2015

När jag blev rödhårig och andra tankar

Jag har rött hår nu.
Stora delar av mitt liv har jag varit blond, eftersom jag föddes så. Sen experimenterade jag ett tag innan jag blev blond igen. Senaste åren har jag varit mest mörkhårig, ibland med inslag av rött och ibland med inslag av koppar. Det är sällan, faktiskt aldrig, som färgen på förpackningen blir densamma i mitt hår. Lite mörkare, lite ljusare eller så kan det bli något helt annat.

Men så i fredags så köpte jag en mörkblond färg för att ljusa upp håret lite. Det blev verkligen inte vackert, jag vet inte vilken färg jag ska säga att det blev, säger jag honung så låter det fint, säger jag persika så låter det också fint. Det blev helt enkelt fult.
Därför for jag och köpte en ny färg, en väldigt röd en. Samtidigt köpte jag en inpackning med pigment, bara för att enkelt kunna bättra på färgen.
Så, eftersom jag vart väldigt trött väldigt fort på söndag kväll så tänkte jag att jag blaskar bara på den där inpackningen och så kan jag färga om det en annan dag.
Resultatet blev en stor rosa fläck på ena sidan av skallen. Lite orangea nyanser på ett annat ställe. Och inget alls på resterande platser.
Jag såg rent ut sagt förjävlig ut. Det var bara att börja om från början, nu med den röda färgen.

Och nu ser jag ut sådär.
Det kanske ser ut som att jag gråtit på bilden men det hade jag inte. Det var väl alla kemikalier som gjorde att ögonen vart lite småirriterade.
Nu ska jag vara red head ett tag.

Annars så går tiden och dagarna. Jag känner mig inte råpeppad på allt just nu. Bara lite halvlåg och med längtan om en lång och lugn helg, nakenhet i soffan, skräpmat och navelpilleri. Inga måsten. En bra film. En kall bärs. Och att få sova hur mycket som helst.

Dagarna på jobbet går segt, segt, segt.
Hemma ignorerar jag solstrålarnas dammfångster för jag vill verkligen inte städa, inte efter jobbet, inte på helgen.
Vart fan har min energi tagit vägen?

Jag gjorde pulled älg i söndags. Det var det äckligaste jag ätit på länge.

F frågade för några dagar sen om jag inte kunde börja blogga skitmycket så att jag blir lika känd som...(minns inte vilken poppis bloggare han sa).
Ja, svarade jag. Sen svarade jag andra saker också men det får ni inte veta.

Igår när vi körde hem från skola och jobb så trallade jag med i låtarna på radio. Då tyckte han att jag skulle sluta. Sen sa han att det är okej att jag söker till Idol, bara jag inte sjunger i bilen.
Det var ju fint. Undrar just om jag som 35-åring skulle ha någon chans i Idol? Jag skulle vara nästan som mormor åt övriga deltagare. Tror i alla fall att jag skippar mitt deltagande i år igen. Det är ju lite roligare om någon annan i alla fall har en liten chans att vinna.

Och idag är det en sån där barnbytardag när barnen ska till papporna.
Med en morgon där jag hinner bli arg och frustrerad av olika anledningar och sen håller på att svämma över av dåligt samvete.
Samvetet, ständigt det där vansinnigt dåliga samvetet.

5 kommentarer:

Stig Helgesen sa...

Synes du blev fin som rödhårig..

Agneta sa...

Det är snygg med rött hår och du passar fint i det! :)

sa...

Tråkigt med det dåliga samvetet. Alltid plågsamt, sådant.
Men måste säga att du är mycket läcker i rött! Kram Malla!

esterii sa...

Samvete, mindre samvete åt kvinnorna:)

Gemsofmylife sa...

Riktigt snyggt !!!!
Passar dig
Önskar att jag var modig och kunde våga göra ngt med mitt hår …