9 mars 2015

Behöver vi romantik i livet?

Igår frågade jag Dan om han anser sig vara romantisk. Det gjorde han inte, eller jag frågade kanske om han tycker om romantik och då sa han att han var för tända ljus och en smarrig middag men att det gärna får räcka så.
Jag är inte romantisk, i och för sig om det sitter i matlagandet så måste jag vara en yberromantiker men om man tänker blommor, choklad och en vacker dikt, då är jag inte alls romantisk.
Fast vad är egentligen romantik?

En sak som är väldigt oromantisk, kanske rentav helt förfärligt elakt, det var för några veckor sedan när han med stort D sa att vi kunde förlova oss. Då sa jag nej. Och det är ju inte det att jag inte älskar honom extremt mycket och inte vill dela livet med honom. Men alltså jag pallar inte att skilja mig igen.
Och vad är det för jävla sätt att tänka på, kanske ni tänker då? För visst låter det elakt?
Men det är bara helt ärligt.
Om jag ska gifta mig igen så vill jag inte göra det i kyrkan, jag vill inte ha en massa publik. Vi kommer aldrig att skaffa några gemensamma barn och våra förmögenheter kommer barnen att få ta över den dag det är dags att kola.
Så varför ska vi gifta oss? Han kallar mig likförbannat för hustru och jag tycker inte om att ha ring på fingret.
Jag har sagt att jag ska tatuera in hans namn på min kropp och det står jag för. Nu har jag en tatuerande syster och även en bror som heter Dan så det känns verkligen som att jag är safe att göra en sådan grej. Jag hoppas att vi kommer att vara tillsammans always and forever såklart men om det skulle skita sig någon gång i framtiden så kan jag ha den som en hyllning till min bror.
Om han skulle välja att tatuera in "Malin" på sin kropp så går även den att göra om, förslagsvis till "NordMaling" eller "PerMalink" eller "ForMalin" <--- kanske har han släkt i Nordmaling och då passar det bra, eller så kanske han kommer att avsky mig den dagen och då passar giftet formalin än bättre.

I alla fall, nu lever och bor vi tillsammans i ett väldigt kärleksfullt förhållande och därför gäller det ju såklart att ta tillvara på vardagens alla njutbara timmar.
I fredags till exempel, så skulle han ner till källaren, det kan hända att jag protesterade lite, eller så var det nog så att jag försökte ta hans kropp men han skyllde på extrem svettighet, vilket jag tyckte var en töntig ursäkt. I alla fall så gick han ner till källaren och då smet jag upp och tog på mig stayups, strumpebandshållare, bh och mina nya snygga pumps. Sen smög jag ner till källaren och tänkte att nu jädrans blir det nog rajtantajtan.
Näe.
Det blev det inte alls.
Jag vet inte om det var Batmanmorgonrocken som jag hade över det hela som liksom förstörde den förövrigt ganska hotta looken, eller om det var känslan av källarens fukt och spindlar som gjorde att stämningen inte riktigt blev som jag tänkt.
I varje fall så återvände jag snabbt upp igen och kröp genast ned i mina noppiga mjukisbyxor istället.
Men, det var ändå ett fint förföringsförsök.

Dessutom så är det inte alltför många veckor sedan jag faktiskt fick en blomma av honom för första gången. En kaktus. Han beskrev den så fint för sin mor då hon var på besök; taggig, men len mellan varven. Precis som jag är.

Kärlek, mina damer och herrar. Det är vad jag kallar kärlek.

Jag vet inte om jag kom ifrån ämnet lite, det skulle väl handla om romantik. Vårt förhållande beror nog till stor del av en annan sorts romance, till exempel att vi är noggranna med att hjälpas åt och ibland skämma bort varandra med små vardagsgåvor - det är till exempel inte längesen som jag fick en ny kran till köket - det ni! Och jag köper korv till honom nästa varje gång jag handlar.
Det behöver inte handla om rosor eller smycken. Det behöver inte handla om att ge eller få.
Det kan vara en sån här grej också:

Jag minns inte vart jag hade varit, om jag ens hade varit någonstans eller om jag bara kom hem från jobbet - men de där väntade på köksbänken; ett hjärta av vattenballonger och ett sött meddelande.

6 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Jag brukar säga att jag inte är romantisk men egentligen tycker jag att det är romantiskt (eller i alla fall mysigt) att sitta under samma filt i soffan eller njuta av en vacker utsikt tillsammans eller att få en spontan puss när vi lagar mat. Det kanske är romantik?

JoHo sa...

Grymt bra förföringsförsök, jag är mycket imponerad!! Och jag tycker att allt du raddar upp är romantiskt... romantik handlar om att "se" den andre tycker jag. Precis sådär men små lappar, omtänksamhet och allmänt bus. Keep it up!

Anna sa...

haha, fnittrar högt åt tatueringstankarna :)
fint att ni är då kärleksfulla, trots avsaknaden av romantik!

Krakelsprakel sa...

Romantik ligger i betraktarens öga tror jag bestämt.
Här ligger vi och fiser ikapp på morgnarna, och skrattar och kramas. Kanske inte normalt alls. Inte lika sexigt som dina underkläder. Men ett alldeles eget språk. Efter många bra och dåliga år tillsammans!

Du är bara bäst på att dissekera begrepp!

esterii sa...

Snyggt jobbat, jag mös också höromdagen,, kika in om ni hinner,, kram

sa...

Låter så fint!