4 dec. 2014

Ut ur vårt land tiggarjävlar!

Fy fan vad jag vill kräkas på människor. Stora kaskadspyor vill jag släppa iväg, likt spindelmannen släpper iväg sitt nät.
Jag vet inte om det är Piteåborna generellt eller om det är hela jävla skitsverige som är så emot tiggarna.
Jag tänker inte säga till er vad ni ska, får eller borde tycka och tänka. Men jag skulle kunna ge er några förslag på vad ni kan göra, om ni vill.

1. Fundera över vad tiggarna gjort dig. Blir ditt svar att dom har terrat dig på något sätt - ok, känn dig då fri att avsky dom och vilja skicka hem dom. Är ditt svar - inget, då kanske du bara borde fortsätta ignorera dom och faktiskt engagera dig i saker SOM ÄR VIKTIGA.

Vilka saker ÄR då viktiga?
Jag kan inte svara på vilka saker som är viktiga för dig, men jag tvivlar - och hoppas - att tiggartankar inte behöver ta så stor del av ditt liv.
Jag är medveten om att det jag kommer att lista nedan inte är i samma genre som tiggeri, men jag listar dom ändå.

- Våldtäkt. Vet ni hur många som blir våldtagna vars gärningsmän blir friade? Det vet inte jag heller, och därför behöver ni inte fråga efter källor heller. Jag vill inte ens tänka på hur många våldtäkter som inte heller blir polisanmälda på grund av hot, skam eller annan anledning. Varför blir våldtäktsmännen friade? Hade tjejen för utmanade kläder? Var hon full? Vill hon först, men inte sen?
Kanske. Och då är det tydligen helt rätt att knulla på.

- Äldreomsorgen. Är det okej att din gammelfarmor bara får duscha en gång i veckan? Att hon endast får äta uppvärmd mat som kostar 12 kronor per portion? Nej, jag har inga källor här heller men jag är övertygad om att det finns äldre som har det extremt dåligt.

- Misshandel i hemmet. Barn, kvinnor, män. Som lever under hot hela tiden, antingen barnen från sina föräldrar, eller så mellan partner och partner. Ni skriker hejvilt om att tiggarna ska ut, men vågar ni säga ett pip till den familj där NI VET eller MISSTÄNKER att något inte står rätt till?

- Politik. 13% av Sveriges befolkning är främlingsfientliga. Jag tror att det kommer visa sig vara ännu större andel efter den 22 mars 2015. Vart kan jag fly? Och kommer jag att välkomnas i det land jag väljer? Eller är det landet precis som Sverige - ovälkomnande? Skulle jag kunna få ett jobb inom min yrkeskategori om jag flydde Sverige?

- Sexhandel. Småflickor som flygs till Sverige. Eller - framförallt - män, som flyger till varmare breddgrader och tar den lillfitta dom har råd med. Och råd, det har den svenske rika mannen - till både flickor och pojkar i tonåren.

Det finns 1000 saker att rabbla upp.
Men vi, här hemma i trygga fina Sverige, dit vi inte vill ha någon annan än oss själva, vi klagar på det vi ser, vi ser tiggarna och därför klagar vi.
Vi ser bara en artikel på Atonbladet om gruppvåldtäkten, sen scrollar vi vidare till nästa artikel som handlar om Paradise Hotel och så glömmer vi.
Vi läser en lång och ingående artikel om sexhandel i Vietnam, vi rynkar på näsan och sen läser vi nästa artikel om vilka som ska vara med på årets julgala.
Vi läser om den extrema svälten i Afrika, sen går vi och äter julbord med våra kollegor.

Så är livet, jag vet det. Jag gör det själv. Jag läser, förfäras över det, och går sedan vidare. Till mitt liv. Till min verklighet.
Men tänk om vi istället för att fokusera på tiggarna som sitter på våra gator - dom som ni vill ha bort, om vi istället kunde vända på steken och göra skillnad på annat vis.
Jag tror att många skulle känna sig glada i hjärtat om dom fick hjälpa en annan människa. Vill du inte hjälpa tiggarna, hjälp någon annan!
Eller spendera tid på något du TYCKER OM, istället för att slösa tiden på att klaga, klaga, klaga.

Nu har jag spenderat min tid till att klaga. I förrgår spenderade jag tid på att sätta iordning en stor kasse med kläder, skor och mjukisdjur som åker till barn i Afrika den 21 december. Jag har hjälpt och det känns bra.

13 kommentarer:

Drottning M sa...

jag tycker det är jättejobbigt med tiggarna. jag vill inte bli kontaktad, jag vill inte att någon knackar på min mentala dörr för att starta en dialog.

Helena sa...

Word Malla!

carina sa...

Superbra skrivet!!

Singelmamman sa...

Heja Malla!

Anonym sa...

Jag har planer på spanien alternativt portugal och plocka lite frukt om vi fortsätter på sds linje. Du är välkommen med hela familjen att slå följe om du önskar :) eller så får vi bort sd och så kanske tiggandet upphör.. vem vet ;) //din broders flickvän och potentiellt framtida bapelsinplockare.

Sus sa...

Och där satte jag kaffet i fel strupe när jag läste din rubrik. Fast det är kart att du inte tyckte så, det är du för klok för.

Folk som retar sig på tiggare måste ha väldigt dåligt samvete. Eller inget hjärta.

Anonym sa...

Ingen kommentar på inlägget utan ett mer desperat NEEEEEJ när jag idag ska göra din fantastiskt goda pepparcheesecake och inlägget/receptet från nov -11 ligger inte kvar.... :-(
Har tom sparat länken i favoriter men kommer till en "felsida".

Buhuuuu, pleaseeee, with sugar on top - kan du inte lägga upp den på nytt?? *nickar uppmuntrande på huvudet*
http://www.monstermalla.se/2011/11/pepparkakscheesecake-recept.html

Innehåll:
2 tsk vaniljsocker
1 ask philadelphia
3 dl vispgrädde
1 dl socker
15 pepparkakor
3 ägg

Men HUUUUUR gör man? :-P

Undrar och hälsar Annica

Malla sa...

Annica nu har jag fixat det :) den borde finnas på samma länk som tidigare :)

Anonym sa...

Hurraaaa, Gulle-dig! Tack!
Länken funkar utmärkt och jag är säker på att mina kvällsgäster kommer vara lika tacksamma som jag! :-P

Ha en fortsatt underbar helg!

/Annica :-D

esterii sa...

Jepp så sant som du skriver
Glömt bort din blogg , men idag kom jag tillbaka.. Norrbotten ska väl hålla ihop liksom.. kram

Anna sa...

stjärna till dig!

Anonym sa...

När du har fått kolera och hepatitis DÅ kommer du att förstå varför man hatar maffia-tiggarna. Oroa dig inte, du kommer att få uppleva lite av det här.
Också, förklara hur du kan "hjälpa" en hitrest rumänsk maffia-tiggare som rekryterats av zigenarhövdingen? Ska de ha bostad? Mat? 1 miljon kronor? Kommer alla TIOTUSENTALS tiggare att resa hem när de skrapat ihop 1 miljon kronor? Troligen inte, de kommer att sitta där för evigt, zigenarkungen får alla pengarna. Ibland vill jag bara gråta över svenskarnas idiotiska dumsnällhet, alldeles för många befinner sig mentalt på en tioårings nivå, det är kanske klimatet som fördummar folk.
Ut med hitresta tiggarjävlar och miljöförstörare!

Anonym sa...

Ge fan i att ge tiggarjävlarna pengar så försvinner dom, så länge det lönar sig att sitta i varje gathörn och vinka och skaka muggen och le ett äckligt tandlöst leende så sitter dom kvar, konstigt att svensken inte fattar det ....?
Ärlig svensk.