30 dec. 2014

Om nyårslöften

Hej och hå!
Goda julen i efterskott och gott nytt år i förskott. Jag är rätt övertygad om att detta blir årets sista inlägg förstår ni.

Jag tänkte skriva lite om nyårslöften för jag ser att det bildas grupper om ett sockerfritt januari och en sockerfri vinter och så vidare.
Jag skulle vilja säga till er att jag har rätt bra karaktär då det kommer till socker och sötsaker men VARJE gång som jag förbjuder mig själv grejer så misslyckas jag istället stort.

Ett förslag till er är istället att bli glad för varje gång ni faktiskt låter bli dessa sockerförbannelser, istället för att bilda pakt med en massa andra och sedan känna att ni misslyckas om det går snett. Dra ner. Låt bli att köpa hem osv osv.
Men blir man sugen så blir man sugen och då är det väl inte hela världen om man råkar stoppa i sig något som man tycker om och känna att man FÅR det. Oder?

Jag har inga avancerade nyårslöften eller mål för 2015. Ett löfte är att skura 2 gånger det kommande året, varken mer eller mindre. Jag har också lovat mig själv att umgås med min vän Erica minst 3 gånger. Om jag har lust så slutar jag snusa, det vet man aldrig men jag känner att den där lusten börjar smyga sig på.
För övrigt så kan jag sätta som mål att träna mer än detta år, för det kommer bli svårt att träna mindre kan vi väl säga. Jag tror att jag varit på gymmet 4 gånger, sprungit 4 gånger och gjort något slags pass hemma 3 gånger. Oroväckande lite I have to say. Så - 12 gympass på hela 2015, det borde jag väl ändå få till?

Sen får det vara nog med löften och mål.

Julen flöt på i lugnet och ron, dagen innan var jag hyper och stressad men det löste sig. Den enda skandalen under julafton var att vi glömde koka potatis men personligen så tycker jag att kokt potatis är sjukt överskattat på ett julbord och jag tror inte heller att det var någon annan som sörjde särskilt mycket.

Juldagen hade vi den årliga syskonkvällen som blev betydligt lugnare men ändå lika trevlig som fjolårets. Vi spelade spel, åt julmatsrester och tog såklart årets syskonbild:

Imorgon är det nyårsafton, vi firar in det nya året på hemmaplan med rosa bubbel och en hejdundrande nyårsmeny.

Gott nytt år - vi hörs 2015!

4 kommentarer:

Catarina sa...

Om det känns bättre så kan jag erkänna att vi också glömde koka potatis när vi hade jul hemma.
Pinsamt, men det gick bra ändå. Jag saknade då inte potatisen.

Fru Venus sa...

Gott nytt år önskas ni alla ♡

Susanne sa...

Kikar in och önskar dig ett riktigt Gott Nytt År.

esterii sa...

Gott nytt år Du glade kvinna.