17 nov. 2014

Det där med att göra en sak i taget...

..det är jag verkligen dålig på. Och kanske inte bara jag, utan även min sambo.
På ett sätt är det ju väldigt effektivt, för mitt i allt är flera saker klara nästan samtidigt men medan vi är inne i alla dom där olika sakerna så kan det bli lite lätt...rörigt.

I alla fall så är träpanelsväggen klar nu. Klädkammaren uppe är in the making.
Till köket hittade jag ett gammalt fönster, eller fönsterkarm eller vad det är som jag kom på att jag skulle måla och det gjorde jag. Nu ska det bara upp på väggen.
Sen kom jag på att stringhyllan inte ska vara där den var utan istället på en annan vägg. Hämtade in några konsoler och hyllplan som ska upp där stringhyllan satt. Dom har jag målat nu, inte riktigt klart, men nästan.
Men så ska det ju också tapetseras i köket innan vi kan montera upp en massa grejer.
Och tapeter är nu så väldigt svårt att bestämma tycker jag.
Jag vill ha färg, färg, färg men samtidigt vill jag inte ha samma som alla andra.
Vitt är tråkigt.
Svart är tråkigt. Grått, beige, blått, lila - nej.
Nu har jag fått min vilja igenom gällande dessa pip-tapeter, men då är det just frågan om jag verkligen vill ha dom? Ja. Nej. Ja. Nej. Kanske. Ja.

Sen måste jag försöka montera ner barbordet i tv-rummet för där vill jag istället ha ett väldigt fint skåp som jag hittat. Skåpet måste först kontrolleras så att det är i ok skick att ta in. Innan jag kan kolla det ordentligt så måste jag flytta på en massa andra möbler och innan jag är hemma från jobbet är det alldeles svart ute och skåpet står i totalmörker.

Jag ser redan framför mig hur fint det blir med skåpet och den vackra jordgloben där på, som nu står och skäms i hallen och inte alls får den uppmärksamhet den förtjänar.
När jag sen tar bort jordgloben måste jag ersätta den med något annat så det inte ser tomt ut.

Och hyllplanen till köket måste sågas.Och den snorgula fåtöljen måste få sig nytt tyg och någon vacker kudde.
Det tar nog kanske några veckor till innan vi är färdiga med allt det där, men det gör inget för fint ska det bli!
Och roligt är det!

1 kommentar:

Anonym sa...

Underbart!

Själv måste jag ha en sak klar innan jag går vidare. Lite tråkigt. Framförallt blir det så segt när något tar stopp, och därmed allt tar stopp..