13 okt. 2014

Om att fylla år

Igår fyllde jag år. 35 hela år.
Jag vet inte när under min livstid som jag blivit så rädd och anti över att fira mig själv. Men jag tycker verkligen inte om det.
Man skulle kunna påstå att jag har ett enormt kontrollbehov och 364 dagar om året är det rätt enkelt att hantera, men just på ens födelsedag så ska det vara paket och såna saker som kan bli fullständiga överraskningsmoment och det är svårt att kontrollera.

Dan sa på morgonen att han skulle iväg och göra "en grej". Då dog jag. På riktigt, jag blev så jävla nervös och spattig att jag hade kunnat kissa på mig medan jag panikbakade två kakor.

Usch och fy och ve och fasa. Varenda år så får jag känna mig otacksam och surmulen eftersom jag har denna ovilja att ställa till kalas. Egentligen, eller där innerst inne, där är jag faktiskt både glad och tacksam. Här - på bloggen - där har jag inga problem att vara den som syns eller hörs, men i verkliga livet vill jag helst inte vara den som alla blickar är vända mot, nog för att jag förstår att det är svårt att det INTE blir så med tanke hur snygg jag är.

Ålder förresten är verkligen bara en mer eller mindre bra siffra.
Jag är alltså 35. Jag har ingen som helst ångest över att fylla, eller faktiskt vara, siffran 35. Mentalt är jag fortfarande bara 20 och kroppsligt är jag 415, men ändå hyffsat pigg.
Vissa tycker att jag är gammal, andra tycker att jag är ung. Vissa tycker att jag SER gammal ut, andra tycker att jag SER ung ut.
Världsliga saker. Hur man än ser på det så är det jag, oavsett hur gammal jag är eller hur jag ser ut.

Igår kväll framförde jag mina önskemål inför nästa års födelsedagsfirande. Jag, en bok, ett kravlöst sällskap och inga som helst måsten. Ett par telefonsamtal kan jag tänka mig att ta emot och de obligatoriska grattishälsningarna från facebookvänner som jag inte egentligen har en blekaste aning om vilka det är, det får också lov att vara okej.

Men nu är det över för i år och nu kan jag fokusera på att fira andra istället. Skönt.

1 kommentar:

Agneta sa...

Och hur blev du firad då??? :)