7 okt. 2014

Jag blir så arg

Ibland blir jag rosenrasande. Det kan komma helt tvärt sådär, utan att jag ens hunnit bli förvarnad. Emellanåt har jag säkert en bra anledning till att bli arg, men inte alltid.

Idag, just nu, är jag arg.
Jag är jättejättearg och skulle kunna både skrika och gråta av ilska.

Faktiskt har det nog pyrt ilska inom mig sedan det blev klart att pippi ska cencureras. Hela förbannade Sverige verkar stå emot det fakutom att tv klipper lite i en film - en klippning som jag nästan kan garantera att INGEN ens hade märkt om det hela inte fått så stor uppståendelse.
VARFÖR ska ickevita barn behöva stå ut med att bli kallade för negrer? Negerbarn. Negerkung. Slav.

Och ni som tycker att denna klippning är så förfärlig - gnäll då för helvete aldrig om din unge kommer hem efter skolan, kanske för att hen* har blivit retad över att hens tumme är vad som "normalt" sett räknas som extremt mycket kortare än vad alla andra har. Tumunge - har du sugit så mycket på tummen att den blottnats upp. Nä, gnäll inte då om du tycker det är okej att ditt barn säger neger till andra barn. Mobbing är inte okej, i någon form.

Det handlar om ett litet klipp i en barnfilm.

*Hen. Där har vi nästa grej att diskutera. Folk är så inni helvetes rädda för förändring. Hen, det finns inget som heter hen. Man kan säga den. Eller han eller hon.
Jamen visst, det kan man. Men vad fan GÖR DET DIG om jag eller någon annan använder "hen" i sammanhang där det passar? Säg du vad du vill, men slå inte automatiskt på henhatarradarn så fort du hör ordet.
Och folk som fortfarande tror att det handlar om att göra all jordens befolkning till ett samkönat släkte - ta för fan och läs en bok.

Och så tiggarna - de ständigt återkommande diskussionerna kring tiggare. Antingen så är dom maffiosos eller så är det synd om dom.
Men oavsett - om tiggarna stör dig - gå då vidare och gör något som du tycker om. Dom hoppar inte på dig på gatan.
Om du tycker synd om tiggarna, så hjälp dom då på valfritt sätt. Ge en slant eller en bit mat, ett par stickade vantar eller ett vänligt ord.
Personligen så tycker jag att tiggarna är betydligt mer behagliga att ha sittandes på gatan än dom stupfulla alternativt drogpåverkade personerna som vi kan se dagligen.
Men ja, dom måste också få finnas till.

Det är ett sånt jävla jävla jävla jävla gnäll, överallt! Allt är så dåligt, allt är så JÄVLA dåligt. Alla gör fel. Alla diskuterar. Det är ett jävla under att det inte är MER krig i världen så jävla oense som alla verkar vara hela tiden.
Visst fan ska man kunna diskutera saker med andra, men fy fan vad det ska smutskastas hela tiden.
Usch!

Och för mig så är det värsta att jag dras med i skiten.
Hur lite intresserad jag än är av dessa debatter så hör jag om dom, läser om dom och inne i mitt huvud så börjar det snart att koka.

Som igår till exempel, då jag skrev kommentarer till den där artikeln om makaronknarket. Då var jag också arg, för jag tycker att fokus är på helt fel ställe. Barnen kommer att överleva av makaroner. Men frågan är vad det kommer att bli för slags barn och familjer inom ett par år om vi fortsätter att ständigt, ständigt, ständigt ha våra huvuden djupt inne i våra smartphones medan ungen sitter med sin ipad klistrad som en fucking ansiktsmask runtom sig.

Och med allt det här jävla gnället som nu flög ur mitt inre så menar jag inte att jag på något sätt är bättre än någon annan. Jag är jävligt mycket bättre.
Fast fel, det gör jag med.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är helt med dig. Blir galen på alla hysteriska debatter om ingenting. Jag inaktiverade min Facebook för några veckor sedan för att jag inte orkade med att läsa om samma saker om och om igen.

Småländskan sa...

Jag älskar dig Monstermalla!

Sofia sa...

Usch, jag håller med. Försöker blockera ut alla debatter som finns för jag är så innihelwittes less på att höra inskränkta människor bli upprörda över saker de inte ens begriper. Men lik förbannat så finns det där överallt och irriterar en.

Hanna sa...

Du är ett geni kvinna, sätter precis ord på mina tankar!

Valkin sa...

Vanligvis er vi ganska eniga.. men...

1. Et litet klip her.. et litet der.. va fan gör det man forstör kultur.. er det fan inte bätre at forklare barn at ja .. då den her film blev gjort var det så.. hvorfor måste alt väre så jävla politisk korrekt - när blev det gjorde vi demokrati om så det er minioriterne som diktere reglerne.
Malin, det handler inte om pippi - hur skulle du ha det om nogan andre gjorde om din blog for at dom inte tycker den er PK - och vars går gränsen.. kan vi frit ändre i konst, kultur.. va med historie då? - det er princippet!

2. Tiggerne - Det handler ju inte om det er syndt for dom eller ej.. det handler om at på många sät blir dom her mennesker udnyttat.. det handler om at det er et växande problem - kanske inte i pite.. men dra du til göreborg eller stockholm.. så börja du kanske se och forstå problemet - och när vi politisk inte har folk som vil ta tag i problemet.. ja.. så blir det så här.


L.

Nina sa...

TACK! På pricken på allt, spot on och amen! Jag kunde inte sagt det bättre själv och ja, jag är också arg, besviken och frustrerad över alla människor som gnäller över ALLT! Vad hände med sunt förnuft?