2 okt. 2014

Jag är impad

I afton kan jag checka ut från kökstjänsten för denna vecka.
Som ni vet så har vi barn i huset 8 dagar, sedan är det stilla i 6 dagar.
Barnveckorna är intensiva men jag är imponerad över hur väl vi hanterar vardagsbestyren.
Det finns inga diskberg. Det finns inga tvättberg.
Ibland finns det tvätthögar, prydligt vikta, men det är inte lika störande.
Några dammråttor finns det, men det är bra att härdas lite.

När jag skriver att jag checkar ut så innebär det absolut inte att jag är den enda som står vid spisen, vi hjälps åt med allt. Den här veckan till exempel, har 12-åringen lagat mat fyra gånger. Han är duktig.

Och jag är manisk i köket. På riktigt, manisk.
Jag brukar bli utsjasad, med bestämdhet. NU GÅR DU OCH SÄTTER DIG I SOFFAN. Så sätter jag mig snällt i soffan och studsar och vill, vill, vill inget hellre än att både hjälpa till och bry mig. Både en bra och en dålig egenskap.

Igår var jag totalmanisk. Hyper. Hysterisk. Det låg saker på fel ställe, överallt. Jag bet ihop och sprang trappa upp och trappa ner. 1000 gånger. Och diskade och torkade och flyttade på saker. Inombords var jag nog arg men jag vet inte varför.
Jag sa att jag inte var arg när jag fick frågan. NEJ JAG ÄR INTE ARG MEN JAG KAN FORT BLI DET. Det var nog ungefär så jag svarade och det var nog rätt genomskinligt att humöret svackade lite. Hahaha.

Ibland blir jag arg, helt utan anledning. Stressar upp mig själv över saker som ska göras och så vill jag att folk runt omkring ska kunna läsa mina tankar, men det funkar aldrig.
Det är dock bra att jag blir väldigt effektiv som irriterad och hips vips så är allt gjort och kvällen kan precis enligt plan spenderas i soffan.

Det är tur att jag har en snäll sida också. Det här var till exempel snällt:
Frukttorn med karra till barnen under helgen.
Nästa gång ska dom få varsin liten igelkott av päron, vindruvor och russin. Oh, jag är så kreativ!

1 kommentar:

Susanne sa...

Skönt att checka ut ibland.
Kram