11 aug. 2014

Det blev en vardag igen

Käraste medmänniskor. Min semester är slut nu. Jag har ingen tillbaka-till-jobbet-ångest utan känner faktiskt att jag saknat den här stolen, skrivbordet och de uppgifter som jag har för mig om dagarna. Det var endast gårdagskvällen som var lite lagom störande eftersom jag inte kunde somna förrän natten nästan övergått till vad man skulle kunna kalla för morgon.

Hur som helst - semestern kan sammanfattas ungefär så här:

Det har varit ett sånt hujedamig bra väder och medan folk runtom mig stoknat av värmen så har jag njutit av att äntligen få visa mig i stort sett naken för alla passerande. Nu tror jag dock att sommaren är slut men det gör inte så mycket. Frågan är om vi får vänta 3, 7 eller 12 år på en så här fin sommar igen?
Jaja, väder är nästan aldrig roligt att prata om så vi kan prata om mitt nya hem en stund istället.

Igår gick jag på en promenad i byn där jag bor, för att köpa kaffefilter och bilen hade jag lånat ut. Jag kände mig som en utböling, en turist, en inkräktare. På Djupviken ägde jag i stort sett allt och det tar väl ett tag att få sådan respekt från omgivningen. Hortlax känns inte som min hometown alls, än så länge. Huset och vägen hem känns väldigt hemma men utanför gårdsgränsen är jag lite lost.

Byar är egentligen en rätt farlig grej. Det är liksom grundat för skitsnack och skvaller. Jag känner ingen och ingen känner mig. Fast jag känner mig ändå som apan. Jag är ny och nya människor blir automatiskt ett samtalsämne. Om det nu skulle vara så att jag är något att prata om så hoppas jag att folk kan hålla sig till sanningen; ni kan till exempel prata om att jag önskar att jag vore en duva istället för en människa bara för att jag tycker att människor generellt är negativa och bara krigar.

Ja, det var allt för nu tror jag. Adjö.

1 kommentar:

Jennifer sa...

Härligt att du är "back on track" eller vad jag ska säga :)
Jag tror inte det kommer dröja länge innan du är byns ambassadör ;)

Kul iallafall att se di åter i bloggsfären, det kommer att bli en trevlig höst!