29 juni 2014

Surströmmingspartaj

Igår var jag och Daun bortbjudna på surströmmingsmiddag hos B-M och Roggan. Jag hade blivit tillfrågad redan dagen innan om jag tyckte om surströmming och det syntes nog relativt tydligt på mitt ansiktsuttryck att jag inte alls tycker det är någon delikatess. Istället kunde jag få pilsnerkorv, även fast jag lite smidigt försökte få in att jag var rätt så sugen på plankstek men det var tydligen  inget alternativ.
Men jag är lite sådär att vaffan, blir man bjuden på mat så äter man det så givetvis skulle jag äta den surströmmingen.
Daun var vänlig nog att bena min firre medan jag preppade tunnbröd med smör, potatis, lök och gräddfil.
Så placerade jag fisken vackert därpå innan jag intog första tuggan. Då uppstod ett sånt där tandläkargranskningstillfälle.
"Nu vill jag se dig i ögonen när du berättar om det gick att äta" deklarerade B-M, högt och tydligt så att alla i rummet, till och med hunden, granskade mitt ansiktsuttryck  medan jag klämde fram "det var inte SÅ äckligt".
Jag åt faktiskt två klämmor och kanske var felet första gången att jag tog för mycket av fisken?

Kvällen fortsatte sedan med kaffe och tårta, en tårta som var farligt lik dom som finns i frysdisken, med perfekt smetad grädde och riven choklad på. Jag måste bara be att få receptet.

Helt plötsligt hade alla ölen tagit slut så vi skyndade oss hemåt, jag med yllestrumporna inklämda i ballerinaskorna, fett smart att jag kom på att vi skulle tävla hem. Vet ni hur fort det går att springa i yllestrumpor? Skitfort. Vet ni hur långa ben Dan har? Jättelånga och därför förlorade jag.
Sen insåg vi att vi glömt nycklarna och då skulle vi tävla tillbaka för att hämta dom. Då vann jag för min kondis är 70 gånger bättre.
Innan jag hunnit hitta nycklarna så hann Dan gömma sig i en buske och skrämde mig så totalt att mitt skrik nog väckte hela Hortlaxbygden.

När vi kom hem så hämtade vi täcken och kuddar och slaggade på soffan som två tonåringar. Bra kväll.

2 kommentarer:

Susanne sa...

Hahaha, låter som en kalaskväll ;)

Jennifer Swedenborg sa...

Helt underbart!