1 jan. 2014

Söndag hela veckan

Eller vad? Det har varit fredag och söndag i flera veckor nu känns det som. Jag blir lika förvirrad varje gång jag vaknar och vet aldrig om jag borde jobba eller inte. Idag var det tur att jag höll tyst om en grej, en person sa för någon dag sedan till mig att en annan person skulle komma förbi med en sak på onsdag. Så idag nämde den här personen att den andra då skulle komma förbi idag och jag ba tänkte "eeeeeeh, du sa ju onsdag?". Men jag tänkte det bara för mig själv och det var ju tur för det sägs att det tydligen är onsdag idag, fastän jag är helt övertygad om att det är söndag.

Det var i alla fall nyårsafton igår för er som missat det. Det var en bra och lugn kväll här hemma med god mat och sen såg vi Bridget Jones dagbok och satt och gnällde på övriga tv-program innan vi tog dyrskumpan och grupphånglade* på gården när 2013 blev 2014.

Ingen bakishet här idag. Istället har jag röjt som en apa. Det är för mycket grejer här! Pantat har jag gjort också, burit ut glas som ska till återvinningen, fixat bilstolen, dammsugit, dammtorkat, fucking skurat, VATTNAT BLOMMORNA, tvättat, vikt, hängt, städad sonens garderob, handlat, burit upp en hylla, städat skafferiet, rensat ur hallen på saker som inte används, sopat av bilen från 12 meter snö (det kom BARA snö på bilen i natt) och utöver det har jag också hunnit både surra i telefon och slappa.
Tröttheten kom över mig där kring 15 och 19 men nu är jag rätt pigg igen och tror att jag fortsätter med trappskrapandet.
Jag råkade börja slita bort mattan i trappan i fredags (hah, vem vet ens vilken dag det faktiskt var) och jag hann ju ångra mig redan innan första steget var borta. Men to late liksom. Nu är det bara att göra det. Limmet sitter som fan och är skitsvårt att få bort. Samtidigt är det skönt att jag hittat på ngt att aktivera mig med här i huset nu igen. Det blir så jävla konstigt att städa 3 ggr i veckan. Känns lite onödigt.


Har ni gett något nyårslöfte? Jag har gett ett. Vill ni veta? Klart ni vill! Jag ska tala mer och tiga mindre. Det kanske inte blir någon hejd på mig men jag måste sluta hålla käften om det kommer en person som trampar på mig. Eller den här, ni vet "hur är det?" Jorå, det är bra. Det kommer nog att bli mitt svåraste nyårslöfte hittills.

Det blir bildlöst idag, jag hade kunnat lägga upp en bild på mig som nyårssnygg men jag hade push-up BH på mig och kände mig som en helt annan person. Jättekonstigt var det faktiskt.

*Vi grupphånglade inte.

8 kommentarer:

Chrissan sa...

Ja, städa 3 ggr/v låter som överkurs. ;)
Gott nytt år!

Singelmamman sa...

Fan att du bor så långt bort. Du hade kunnat få okynnesstäda här hur mycket du vill.

JoHo sa...

God fortsättning på dig och bra löfte, jag hejar på dig!

emma sa...

God fortsättning på det nya året :)

Knasterfaster sa...

Jag trodde faktiskt inte på det där om grupphångel på gården. Det lät så kallt och svårt att få till det med långkallingar, termobyxor och skoteroveraller.
Husfixande är bra terapi.

cissispringer sa...

Bra nyårslöfte!

BP sa...

God fortsättning Malla! Hoppas 2014 blir mindre konstig än 2013 och att du blir lycklig och glad... Utan städning;-)

Sandra sa...

Önskar dig ett fint 2014! Nu ska jag läsa i fatt lite här inne för nu är jag tillbaka!