15 jan. 2014

Släpande släp

Morrn!
Här är trappan:

Mer än halvvägs nu. Sen måste jag dra ett varv med någon slags slipmaskin efter det såklart. Och så kan jag erkänna att det bara är själva steget som jag tagit bort limmet på, inte den raka delen, vad den nu kallas.

Anyhows. Igår dårå, jag köpte mig 2 soffor av en kompis kompis. Hyrde släp inne i stan. Jag och K kopplade på det ena, hjulen snurrade inte. K gick in och klagade, vi testade lite mer. Fick ta ett annat släp. Samma lika där, hjulen bara var. Och ja, vi hade låst upp och kopplat loss osv. Då reklamerade jag och fick tillbaka mina pengar. Dom hade dock kunnat bjuda oss på varsin korv eller varsin kladdkaka eller 5000 kronor i ersättning för en halvtimmas jobb i minus hundra grader. Mina tår har fortfarande inte tinat.
Men det löste sig ändå, jag fick låna släp av dom jag köpte soffan från. Så bar vi, körde hem sofforna till mig, körde vilse på Annelund, lämnade tillbaka släpet och sen for vi hem till mig och möblerade innan vi tillslut slängde oss i varsin soffa med en jävligt värmande tekopp.

Så, nya soffor - check.

3 kommentarer:

Gafflan sa...

Den kallas stegnos, den där raka delen på stegets framsida.
Det blir fint. Vi har gjort samma sak med en trappa i vårt hus. Vi skrapade bort limmet med färgskrapor som man skrapar hus och fönster med. Värme och något lösningsmedel var inblandat också. Jo och så skruvades/spikades trappans steg ihop lite bättre för att den skulle sluta knarra så in i h-te mycket.

Helena m. 4 sa...

snygg trappa på G ser jag,
och gud så irro med släpet... sånt SKA bara fungera på en gång...
Hoppas dagen idag blir bättre !

Sofia sa...

Ehhhhhh, bilder på nämnd soffa då!?!?!?