6 jan. 2014

About a bed

Tjänare. Som i hej. Jag anser inte att ni är mina tjänare.
Jag fick ett infall i (jamen det var det här med dagarna)....fredags? torsdags? Kanske. I alla fall så köpte jag mig en ny säng för inte alls längesedan. Den kanske är 2 månader gammal och jag har sovit som en fucking sleeping beauty i den. Den är helt perfekt anpassad till en kropp på dryga 50 kilo. Men säg såhär, att en vacker dag kanske jag får sällskap i sängen, troligtvis av en man som förhoppningsvis väger mer än 50. Då kommer den tyngre människan att försvinna mellan madrassernas mjukmjuka lager och jag kommer rulla över den här människan (kan bli trevligt) och det skulle kunna sluta i en förfärlig katastrof.

Nu kanske jag inte vet om det skulle bli så, eller så vet jag det, det är sällan random män får komma hem och sova hos mig, men säg att jag placerade ett träd i sängen ett par nätter bara för att testa. Och det gick fan inte.
Därför fick jag en alldeles strålande idé, som vanligt. Jag mutade sonen med att om han hjälpte mig och om han följde med mig på en butiksrajd så skulle han få min säng. Sagt och gjort. Jag satt och klurade en hel förmiddag över hur jag skulle göra och såhär blev det:

Två 80 resårbottnar fanns redan i garaget som dom kunde jag använda till min nya säng. I garaget letade jag sedan efter en träskiva som kunde agera huvudgavel men istället hittade jag några andra användbara grejer som jag såg att det fanns potential i.
Grej med potential.
Snabbt hade jag köpt en bäddmadrass, ben, kastklämmarmojänger och målarfärg.
Sen var det bara att åka hem och börja. Målade varv ett på den blivande huvudgaveln.

Men sen fick jag en ny idé. När jag kikade in i sonens rum insåg jag att det skulle bli åt skogen för tight med en så stor säng där inne så istället började vi med att byta rum.
Ut med hans gamla säng i garaget. Ut med en garderoben i hans nya rum. In med min byrå. Upp med resårbottnarna från garaget.
Dammsuga, skura, dammtorka. Skruva fast ben på min säng. Måla varv två på den blivande gaveln.

På bara några timmar var allt utom huvudgavelnmonterandet klart, det fick jag lov att vänta med tills morgonen efter och då hade jag ändå förkortat torktiden med ungefär ett dygn.
Såhär blev det:


Jag vet att tapeterna är förjävla fula men det får vara så ett tag nu. Och Jarmo, han hänger där så charmerande och kikar på mig och jag kikar tillbaka.

Ovanpå det som blev en gavel har jag skruvat fast 2 tavellister, där ska det snart placeras en tavla eller två. Sen kanske en matta på golvet och sen äre klart!

Men nu ska jag fortsätta i trappan...där har jag börjat slita bort mattan. Den ska bli slät och fin och troligtvis vit en dag. Men först lär jag få ägna ett antal dygn med att slita och ta i från djupt inom mig och slipa av mig fingrarna innan det där limmet far bort.

P.S Ja, jag sover riktigt gott i den nya sängen och mitt lilla krypin känns riktigt mysigt.

7 kommentarer:

Anna sa...

Vilken energi du har, var kommer den ifrån, ge lite till mig! :)

Snyggt blev de!

Vem är Jarmo? :)

BP sa...

Så otroligt snyggt! Du är så himla duktig på allt vad inredning heter. Å alla tidningar på väggen är väl en speciell touch det också;-)

Chrissan sa...

Blev ju kanoners. Och Jarmo måste vara helimpad.;)

M. sa...

Älskar Jarmo!!

M. sa...

Älska Jarmo!!

LillaJag sa...

Du är så påhittig! Vad fint det blev!

Erika sa...

Du inspirerar så galet mycket, kvinna! :D

Blev grymt najs iaf!