19 dec. 2013

I det där huvudet

Fasen alltså. Dagar när jag känner mig on top of the fucking universum, då är det så nedrans lätt att sätta ner foten och säga "hey, jag har bestämt mig, nu mår jag bra". Jag skrev det på monstermallafacebooken för ett par dagar sedan, kanske just Du läste det och så klickade du gilla och blev glad för min skull.
Men alltså, det där var ju en lögn. Inser jag. Inte medvetet då förstås utan i all välmening och lite sådär halvpeppande till mig själv.

Anledningen till varför jag skriver så sällan är för att det är så himla mycket saker i mitt huvud just nu och att försöka skriva ned och förklara skulle ta mig ungefär ett år. Vanligtvis brukar jag ta riktigt tråkiga saker och vrida till dessa med min text så att det blir roligt och så att ni salivar ned era skärmar av skratt men nu ska jag alltså ta en verklighet som känns allt annat än vanlig och tråkig och snarare försöka tona ned den till att bli förståelig.

Det går ju inte. Fattar väl vem som helst. Jag vet att ca 99% av alla mina läsare tror sig veta anledningen till varför mitt humör går upp som en jävla sol och ned som en fläskpannkaka - ni tror att det beror på skilsmässan, men det är faktiskt fel.
Det kan faktiskt vara så att jag inte alls har någon anledning till att vara som jag är, det kanske är mina p-piller (som jag ju för helvete lika gärna kan sluta med!!!) som spelar mig ett spratt och ger mig monstruösa humörsvängningar.
Det kan också vara så att det faktiskt inte spelar någon roll. Ibland är det roligt och ibland är det tråkigt, det är väl så det älskade pruttlivet går till.

Om en stund*. Snart*. Strax*, hoppas jag att jag ser tillbaka på den här tiden och tänker "fyfan vilken jävla grinig människa jag var" och hånskrattar åt mitt eget nylle i spegeln. Det kan mycket väl bli så.

Hur som helst, visst är jag rätt så bra på att skriva obegripliga inlägg? Ståltråd runt varenda ord så att ni inte ska lyckas komma innanför mitt skinn.
Men när du träffar mig någon dag, du har läst det här inlägget och frågar; hur mår du egentligen?
Då kommer jag att svara: Bra.
För det är så jävla enkelt.

Och det där nya året som snart kommer och som heter 2014, det ska bli ett bra helvetesknullsatans** år! Så är det bara.
Från hårdrockskvällen för några veckor sedan.


P.S Jag mår bra, ni behöver inte fråga.
 * Stund, snart, strax. Svårtydda tidsbegrepp. Beroende på vem man pratar med.
**Det var en som sa till mig att vi svenskar svär så töntigt så jag tänkte börja med lite grövre svordomar från och med nu.

11 kommentarer:

Anne med e sa...

Jag mår också bra. Typ.

BP sa...

Gillar ditt röda hår:-) Riktigt bitchigt!
Å vem vet, du har kanske drabbats av ovanligt tidiga klimakteriebesvär. Om ja, så har du avklarat dem. Om nej, så vet du vad dom väntar om 20 år eller så;-)

Jeanette sa...

Jag skrev för ett tag sen på fb "Hurra vad jag är glad", direkt kom en massa kommentarer om vad som hänt? varför? osv... Meeen, jag var ju bara glad utan särskild anledning och det var tydligen konstigt ;-)

Roger Johansson sa...

Oh! Formuleringen "Ståltråd runt varenda ord så att ni inte ska lyckas komma innanför mitt skinn." var väldigt starkt. Känner igen känslan...

Catarina sa...

Ja, det är konstigt det där. Man svarar bra tills man gråter. Men jag tror det är för att det förväntas. Tänk om man svarade helt ärligt, vissa gånger skulle nog den andra personen bli helt ställd.
Fladdra med blicken och undra hur de ska göra för att kunna smita därifrån.
Men jag önskar dig ett satans bra 2014.

Knasterfaster sa...

Jag har provat att svara helt ärligt hur det verkligen är. Den som ställde frågan lyssnade inte på svaret. Hon hörde "bra" iallafall.

Märta sa...

Har alltid tyckt det känns skitsvårt att blogga då jag varit för känslomässigt krångligt påverkad. Värdsligt elände och jävulskap kan man ju orera om och ha lite kul åt, men vissa saker och känslor är kanske bäst att bara vänta in tills man begriper det innan man skriver om det.
Tycker det här inlägget var mkt bra trots inlindningen. :)

Lotta/Häxan sa...

Tja du, vet inte om det är årstiden, fullmånen, hormoner eller vad fasiken det är men här har humöret pendlat likt en svängdörr!

Men har dock börjat kravla mig upp över ytan igen

Kram

Shamrock sa...

Slutade med nämnda piller pga av humöret och lite annat... Häftigt hår

esterii sa...

Var hur du än är)

Kalbomaman sa...

Bra initiativ det där med svordomarna! Du kan hämta inspiration från de ungerska, de går inte av för hackor :D Det upptäckte jag när jag var i Ungern och skulle lära mig lite enkla fraser bara, så jag skulle kunna handla och så. Jag fastnade på svordomsfraserna. Det hjälpte inte i affären, men i många andra situationer! ;D