1 okt. 2013

Svaret och skilsmässan

Ja och nu är det NI, kanske, som sitter som på nålar för ni vill veta vad försäkringsmannen svarade?


En liten smajlare där längst ned, för övrigt vet jag inte om han tyckte att jag var så hemskt underhållande.
Jå jå.

Och så tycker ni att det är konstigt att jag ena dagen skriver att det är skilsmässa på G och sen skriver jag inget mer?
Jag har skrivit ut personbevis, mailat tingsrätten (dock inte alls med ett sånt humoristiskt mail som till försäkringsbolaget), fyllt i skilsmässopapper och så snart jag får reda på vilket postgironummer ansökan ska betalas till så betalar jag det och sen skickar jag in pappren till tingsrätten. Pust!

Det är dyrt med skilsmässa. Bara en jurist som hjälper till med papper (if needed) kostar 5500 kronor som jag lätt hade kunnat spendera på jeans eller vad fan som helst. Angående huset så ska juristpappren skickas till någon annan myndighet, minns inte vilken och sen ska dessa betalas och blaha blaha blaha, efter det går det ett par veckor innan det kommer besked och SEN ska det skrivas papper.

Seriöst, papperarbete kan vara ett av livets tråkigaste sysslor.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Fy sjutton att dom ens ska ta betalt för sådana tråkigheter som man inte har annat att tänka på... suck.
Trist. kram Helylle H

Anonym sa...

Du skulle krävt betydligt fler tusenlappar, det ser jag ju. Han prutade jag inte ens ner dina 6000 kr. Fatta vad en hantverkare har som timpeng?! ;-)

Kram M

Malla sa...

I know M, men jag är dålig på sånt där. Tyvärr.

Susjos sa...

Trist med skilsmässa :( Varma kramar till dig!!!

BP sa...

1. Du borde ha krävt 8 000 kronor. Han gick alldeles för lätt med på ditt förslag. Men killen hade iaf humor.

2. Skilsmässor är inte bara tråkiga, de är uppenbarligen dyra också. Men det är en jäklar fart på dig måste jag säga. Du vill verkligen ha det överstökat så snart som möjligt verkar det som. Men det är ju klart - har man bestämt sig så är det ju bäst att man inte "nöter" på varandra i onödan.

Agneta sa...

Pappersarbete är verkligen bland det tråkigaste som finns. Avundas dig inte just nu.

Nica sa...

Man ska inte behöva ta hand om det också... Förstår dig. Tror jag. Har varit i liknande situation - och det räcker ju med själva det praktiska. Ibland hjälper det att få gräva ner sig i rent administrativa saker. Men då ska det funka också. Kram

esterii sa...

Skilsmässa är som den är. Tråkig, dyr och kan vara riktigt lång också. Men som sagt det viktigaste är de små liven:)

Knasterfaster sa...

Jag hade ingen aning om att det är så dyrt att skiljas. Tycker att du borde få pengarna som du la på giftermålet tillbaka för det är ju en reklamation. Det borde vara billigare att både gifta och skilja sig från någon som är begagnad/gift sedan tidigare också. Jag är helt säker på att du gör helt rätt oavsett orsaken till att ni går isär.

Erika sa...

Shit så dyrt det är att skiljas! Det borde inte vara dyrare än att gifta sig kan jag tycka... Inte för att jag minns om det kostade nåt med namnbyte ellerså, men vad är egentligen skillnaden? De trycker säkert ändå bara på nån liten "un-do"-knapp och så äre klart.

Och du, glöm inte bort att andas lite emellanåt, har hört att det är en himla bra grej.

Shamrock sa...

jag undrar hur tingsrätten skulle reagera om du skrev ett mail till dem i samma ton som till försäkringsbolaget

Singelmamman sa...

Alltså. Knasterfaster är en av de klokaste människor jag vet! Och snällaste. Jag håller med henne.