3 juni 2013

Hemmagjord gnocchi och kokospanerad fisk. Och köttfärslimpa.

Fast inte samtidigt.
Hemmagjord gnocchi var inte alls svårt att göra. I och för sig så smakar det ju inte särskilt mycket bara sådär men tillsammans med bacon, purjolök och vad mer jag nu satte i så var det amazingly gott! Dessutom är allt hemmagjort bra skit, nästan.
Receptet jag gick efter föreslog 600 g kokt potatis men jag tog dryga kilot vilket resulterade i att jag kastade typ hälften av degen för att jag vart less på att fixa med den. 600 g räcker alltså till 4 portioner, helt klart.

Sen gjorde jag kokospanerad fisk. Det blev riktigt gott, speciellt med sweet chilisås till. Det var konstiga e-ämnen i såsen så jag måste försöka hitta ett recept och göra egen.

Och samtidigt som fisken pyrde i pannan gjorde jag både cole slaw och köttfärslimpa med bacon, salami, feta och färskost. Köttfärslimpan blev lite torr men det gör inget.

Det här innebär att igår gjorde jag mat för flera dagar. Både till lunch och middag igår och idag och det kommer räcka till både lunch och middag imorgon och kanske till och med på onsdag. Av köttfärsen som blev över gjorde jag nämligen en snabb köttfärssås också.
Jättejättejättejätteskönt då man kommer hem från jobbet och maten bara behöver värmas och man istället kan ta tag i projekt som en skjunkande stuga.

5 kommentarer:

BP sa...

Gnocci har jag också gjort - å då har jag halverat alla ingredienser från början - minst.
Å det där med att äta restmat, nej det är då inte min grej alls. Men jag/vi är ju bara två så det blir sällan rester över. Å om det blir det så får maken ta hand om dom;-)

Anonym sa...

Låter mumsigt!
Jag måste få tummen ur och gör egen cole slaw. Har tänkt på det mååånga gånger. Det är ju jättegott! :-)

Madlar sa...

Älskar fisk av alla sorter men har aldrig kokospanerat. Ska prova det.

Jessica sa...

Låter jobbigt & ambitiöst. Jag blir lite avis på din ork.

Ann-Sofie sa...

Gnocchis har jag aldrig gjort.

Här är ett recept på thai sweet chili sås
http://shesimmers.com/2009/02/how-to-make-thai-sweet-chili-dipping.html

1 cup = 2,4 dl