15 maj 2013

Skolskjuts

Under ett par år nu har sonen haft skolskjuts till och från skolan då han är hos sin far som bor ett par mil bort från oss och skolan. Det har varit krångel, något annat kan jag inte påstå. Visst har det funkat men jag kan förstå sonens frustration över att alltid komma i sista sekund eller lite försent till skolan. Dessutom har dom klantat till sig mer än en gång.

I veckan fick vi brev från Piteå kommun med besked att sonen inte längre kommer att vara berättigad till skolskjuts från och med hösten, med hänvisning till att det endast är 1099 meter hemifrån till skolan (från oss) och att de nu går efter försäkringskassans regler att barnet måste bo minst 40% av tiden hos den enda föräldern för att kunna få skolskjuts.

Så, då undrar jag vad fan det är för mening med det? Dom vill då hellre alltså köra OFTARE än vad dom behöver idag = få en högre kostnad?
Idag handlar det om 6 skjuts/hämtningar varannan vecka - hur skulle det kunna vara ett problem?

Om han hade bott 60% hos sin far då hade jag kunna förstå att dom kunde motivera att han skulle byta till skolan som ligger närmare, men istället ska dom bara förstöra, förstöra, förstöra och gå efter ap-försäkringskassans regler.

Jag har absolut inget emot att han skulle bo några dagar extra hos sin far men jag vet också vilket krångel det är att komma försent eller att behöva stå och vänta på en taxi som inte håller tiderna osv.

Så, nämen. Dra åt helvete då.

3 kommentarer:

Catarina sa...

Ring och skäll på dom tycker jag.

Guldkryckan sa...

Jo...hur ska jag uttrycka det..Försäkringskassan?

Tar ju till mig mycket av ungdommarna jag jobbar med..så jag kör på det...FK suger...inte så vuxet uttryckt kanske..men det bjuder jag på.

Nä....de är lite fyrkantiga i sitt tänkande de där på FK...tolkningar hit o dit...nä..urk

Tjillevipp morsan sa...

Va? Vadå 40%! Vem har satt den regeln och varför 40? Kan de svara på det då kanske man kan förstå. Men förmodligen inte.
Tomtar!