1 mars 2013

Paltplanka - detta borde alla restauranger i Piteå servera

Igår stod det palt på menyn där hemma. Istället för att servera kokt palt på tallrik tog jag fram planksteksplankorna och serverade snyggt med både kokt och stekt palt, bacon och en smörklick.
Den traditionella piteåbon skulle givetvis även ha en klick av den obligatoriska lingonsylten men vi är inte så mycket för det och det kändes en aning puckat att köpa en burk lingonsylt liksom för bildens skull.

Paltplanka skulle kunna bli en säljsuccé på restaurangerna här i stan. Vem blir först ut?

Dag 46 av matutmaningen som för den som inte redan vet det består av 100 dagar av olika maträtter.
Kvar på dag 41-50 är: grönsakssoppa, krebinetter, vårrullar och lövbiff med sting.

4 kommentarer:

BP sa...

Det förvånar dig kanske att jag gillar palt, men det gör jag faktiskt. Å precis som du hatar jag lingonsylt tillsammans med maträtter. Den förstör ju hela smaken.

Marie sa...

Å vad sugen jag blev på palt nu! Åt ingen sist jag var hemma...

Anna Westling sa...

så innovativt!

Eva sa...

Så kreativt! Hur kul som helst. Jag har lånat bilden och nämnt den som källa på izilunch.se hoppas det är ok. Facebook/izilunch.se :)